Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 - Kalimera Arkadia

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Μελέτη διαχείρισης των απορριμμάτων!

Μετά από 8 ολόκληρες ώρες συνεδρίασης, σε μία εξαντλητική διαδικασία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Η «Δρακοσπηλιά» της Βυτίνας και η τραγική ιστορία της! (εικόνες)

 

Λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Βυτίνας, ψηλά στις δασωμένες πλαγιές του Μαινάλου, βρίσκεται η «Δρακοσπηλιά». Παρά το μικρό του μέγεθος αυτό το σπήλαιο διαθέτει όμορφο διάκοσμο, που όμως για να τον απολαύσουμε με ασφάλεια χρειάζεται απαραιτήτως φακός. Εκτός από ένα πολύ όμορφο μέρος, η Δρακοσπηλιά έχει και τη δική της ιστορία: Εκεί είχαν καταφύγει αρκετοί κάτοικοι της Βυτίνας, κατά την επιδρομή του Ιμπραήμ το καλοκαίρι του 1825, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν και στην πλειονότητά τους σφαγιάστηκαν από τα βάρβαρα τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Το μοίρασμα της Δημαρχιακής θητείας, η παραίτηση – «φάντασμα» και το κουίζ της ημέρας!

-Γεια χαρά, σε όλους τους «καληνυχτάκηδες». «Σφαγή» θα γίνει σε αυτές τις εκλογές. Όχι μόνο στην Τρίπολη. Αλλά και σε άλλους Δήμους. Και κάποιες φορές σε μικρότερους δήμους το προεκλογικό σκηνικό είναι ακόμα πιο σκληρό και άγριο…

Διαβάστε περισσότερα...

Οι λόγοι της παραίτησης Μπούκλη από τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην "κατεπείγουσα" συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο Λάμπρος Μπούκλης παραιτήθηκε από την θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου και αποχώρησε από την Συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα...

Παραίτηση–«βόμβα» Αντιδημάρχου στη Γορτυνία – Έφυγε ο Ζούνης και ετοιμάζει δική του παράταξη!

Την παραίτησή του όχι μόνο από τη θέση του Αντιδημάρχου, αλλά και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου υπέβαλλε ο Πέτρος Ζούνης ο οποίος ουσιαστικά αποχώρησε από την παράταξη του σημερινού Δημάρχου Γορτυνίας, Γιάννη Γιαννόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής θα γίνει στην Τρίπολη!

Στις 15 Φεβρουαρίου θα γίνει η 1η Πανπελοποννησιακή ημερίδα περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής από το Σύλλογο Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Η ημερίδα θα γίνει στο αμφιθέατρου του Πνευματικού Κέντρου με ελεύθερη είσοδο. 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλλωτών «Η Πρόοδος» (εικόνες)

Την Κυριακή 19-1-2014, στην κατάμεστη από κόσμο (80 άτομα) αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου την οποία  ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας π. Χρήστος Καγιανάς. Η πίτα ήταν προσφορά, όπως κάθε χρόνο, της πατριώτισσάς μας Φωτεινής Μπελόκα – Κονταργύρη και την ευχαριστούμε θερμά.

Διαβάστε περισσότερα...

Τατούλης: «Φυγομάχησαν όλοι αυτοί που απλώς ενδιαφέρονται να προωθήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες»

Σχολιάζοντας την αποχώρηση συμβούλων της μειοψηφίας από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την συζήτηση της ΜΠΕ για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδρά ο Μητροπολίτης Ιερεμίας για το ενδεχόμενο να γίνει σκουπιδότοπος κοντά στη Μεγαλόπολη

 

Με επιστολή του, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας διαμαρτύρεται και διαφωνεί με το να γίνει σκουπιδότοπος σε περιοχή κοντά στη Μεγαλόπολη.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...