Menu
RSS
Κυριακή, 02/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Μελέτη διαχείρισης των απορριμμάτων!

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Μελέτη διαχείρισης των απορριμμάτων!

Μετά από 8 ολόκληρες ώρες συνεδρίασης, σε μία εξαντλητική διαδικασία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Στη συνεδρίαση ακούστηκαν πάρα πολλά και διατυπώθηκαν δεκάδες απόψεις από συμβούλους, φορείς και επιστήμονες, αλλά και πολίτες για τα εργοστάσιο σε Παλαιόχουνη και Καλλιρρόη Μεσσηνίας.

Από τη συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει σύμβουλοι της παράταξης Δράκου, ο Νίκος Πατσαρίνος και ο Λάμπρος Μπούκλης που παραιτήθηκε και από τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην τελική ψηφοφορία, η πρόταση ήταν ότι το περιφερειακό συμβούλιο γνωμοδοτεί θετικά για τη ΜΠΕ και διαβιβάζει όλες τις απόψεις και παρατηρήσεις προκειμένου η αδειοδοτούσα αρχή να τις αξιολογήσει ώστε το έργο να είναι σύμφωνο με τους όρους των αρμόδιων Υπουργείων.

Θετικά ψήφισαν οι Νικολάκου, Πουλάς, Παπαφωτίου, Ρουμελιώτης, Στεφανόπουλος, Παπαγγελόπουλος, Πουλοκέφαλος, Μελίδη, Σούρος, Λυτρίβης, Πετρόπουλος, Λαλουδάκης, Αργυράκης, Σταυριανόπουλος, Καραχάλιος, Καραχοντζίτης, Στρατηγάκος, Βραχνός, Μπαρούνης, Μπακούρος, Πισιμίσης, Κονοπισόπουλος, Ξηρογιάνης, Αποστολόπουλος, Μιχαλόπουλος, Καννελάκης, Στέρπη, Λέγκας (οι τρεις τελευταίοι της παράταξης Δράκου).

Αρνητικά ψήφισαν οι Γόντικας, Γουργάρης.

Λυεκό ψήφισε ο Τσαπόγας.

Όσοι δεν αναφέρονται τα ονόματά τους, ήταν απόντες και απούσες.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 28 «ναι» και 2 «όχι» και ένα «λευκό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ - Οι στιγμές έντασης για τα σκουπίδια μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο (vd)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...