Menu
RSS
Κυριακή, 26/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πληθαίνουν οι φωνές κατά της κοπής των ευκαλύπτων στο Λεωνίδιο

Πληθαίνουν οι φωνές κατά της κοπής των ευκαλύπτων στο Λεωνίδιο
Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ο συμπατριώτης μας κ. Γιώργος Βλάχος, Γεωπόνος και Επίκουρος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ζητά την επανεξέταση της απόφασής τους με την οποία εγκρίθηκε η κοπή 75 ευκαλύπτων στο Λεωνίδιο.
Η επιστολή του έχει ως παρακάτω:  
 
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
 
Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
 
Εδώ και αρκετό καιρό γίνεται συζήτηση για το ζήτημα των ευκαλύπτων που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου "Λεωνιδίου - Πλάκας".  Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή ότι θεώρησα ότι πρόκειται για υπερβολική ανησυχία κάποιων συμπολιτών μας. Ήμουν σίγουρος  δηλαδή, ότι θα γινόταν ένα "αυστηρό" κλάδεμα των δένδρων. Γνωρίζοντας δε ότι πρόκειται περί είδους ταχείας αύξησης, θεώρησα ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα αναπτύσσονταν ξανά τα δέντρα, χωρίς να δημιουργούν τα προβλήματα ασφαλείας που όντως δημιούργησαν.  Και φυσικά ότι ο Δήμος αναλάμβανε το κλάδεμά τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να μη ξαναδημιουργηθούν προβλήματα ασφαλείας. 
 
Αντ’ αυτού με έκπληξη διάβασα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι
 
"…η υλοτομία θα πραγματοποιείται έως τις ρίζες των δέντρων και µε τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα δέντρα δε θα αναπτυχθούν ξανά στο μέλλον.  "
 
Θεωρώ ότι μια ψυχραιμότερη προσέγγιση δηλαδή "αυστηρό" κλάδεμα, παρακολούθηση και κλάδεμα σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι η ενδεδειγμένη για την αντιμετώπιση του υπαρκτού και σοβαρού προβλήματος ασφαλείας.
 
Σας παρακαλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας. Δεν μπορώ να καταλάβω μάλιστα, πώς μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια απόφαση, τη στιγμή που ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος από το σεβαστό σας συμβούλιο, ο συνάδελφος κύριος Αθανασόπουλος διαφώνησε με αυτήν.
 
Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι είναι κρίμα να καταστραφεί ανεπανόρθωτα ένα τοπόσημο της πόλης μας,  τη στιγμή που το πρόβλημα μπορεί κάλλιστα να αντιμετωπιστεί με ηπιότερο τρόπο.
 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
 
Γιώργος Βλάχος
 
Γεωπόνος
Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
www.leonidion.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...