Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος στις εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό (εικόνες)

Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος στις εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό (εικόνες)

Μία ιστορική πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2013 στην περιοχή Άριας Ναυπλίου από τον σύλλογο Ποντίων Αργολίδος και το δήμο Ναυπλίου με αφιέρωμα στο Ποντιακό Ελληνισμό. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με Αρχιερατικό εσπερινό στον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρίας , χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αργολίδος. Κατόπιν μετά το θείο κήρυγμα από τον μητροπολίτη ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά ,πιστού αντιγράφου.

Ακολούθησε πολιτιστική βραδιά στην πλατεία Αρίας με ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ για τον Πόντο και τις αλησμόνητες πατρίδες . Η χορωδία του Κωνσταντίνου Ρούτουλα Ελληνικοί Αντίλαλοι, πλαισίωσε την όλη εκδήλωση με τραγούδια από την Μικρά Ασία με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Την βραδιά έκλεισε το χορευτικό τμήμα των Ποντίων .Ο μητροπολίτης Μαντινείας ευχαρίστησε όλους για την πανέμορφη εκδήλωση αφιέρωμα στο Πόντο και τους ευχήθηκε ότι καλύτερο. Την όλη επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα. Ταντάρου  Κρίγγου Θεοδοσία και η Όλγα Ζαχαράκη.

Ν α σημειωθεί πως το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά έφερε στο Ναύπλιο πριν ένα χρόνο ο Πόντιος στην καταγωγή κ. Σαμανίδης Θεόδωρος με την γυναίκα του, ο οποίος μένει μόνιμα στην Αργολίδα και την δώρισαν στο Ιερό ναό της Παναγίας Άριας Ναυπλίου.

Παρών στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ι,Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος ,ο πολιτευτής Β.Σιδέρης, ο  επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Χ.Γραμματικόπουλος ,οι στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...