Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall στην Τρίπολη | Κώστας Τζιούμης: «Ενοποιούμε όλο το ιστορικό κέντρο» (vd)

Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall στην Τρίπολη | Κώστας Τζιούμης: «Ενοποιούμε όλο το ιστορικό κέντρο» (vd)

Η εργολαβική σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπλαση δημοσίου χώρου ανοικτού κέντρου εμπορίου Τρίπολης» υπογράφτηκε σήμερα 6 Οκτωβρίου 2020 μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και του εκπροσώπου της εταιρείας Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ κ. Γεώργιο Μαρκογιαννάκη.

Το έργο αφορά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Τρίπολης». Η ανάπλαση στοχεύει στη δημιουργία ενός καλαίσθητου δικτύου δρόμων και πεζοδρόμων, που θα συνδέει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην εμπορική ανάπτυξη. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των «Κλωνατζίδικων», του παλαιού εμπορικού κέντρου κλωστοϋφαντουργίας, στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της περιοχής.

Προβλέπονται αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (αποχέτευση ομβρίων και ηλεκτροφωτισμό οδών), καθώς επίσης και - σε σημεία διασταύρωσης των δρόμων με τους πεζόδρομους - η κατάλληλη διαμόρφωση ραμπών και κατασκευή ενός δικτύου «οδηγών τυφλών». Η επίστρωση θα γίνει με κυβόλιθους και με πλάκες λευκού σκληρού χτυπητού μαρμάρου, ενώ παράλληλα σε κατάλληλες θέσεις θα τοποθετηθούν φωτιστικοί στύλοι.

Από την περιοχή, όπου θα εκτελεστούν οι εργασίες, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα, αφού υπογράψαμε με τον ανάδοχο για το Open Mall. 

Πρόκειται για την ανάπλαση όλης της περιοχής των Κλωνατζίδικων. Είναι ένα έργο σημαντικό που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της περιοχής, η οποία έχει ήδη αρκετά εμπορικά καταστήματα, αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και θα αποτελέσει  ένα στέκι για τη νεολαία. Θα γίνει μια ανάπλαση της περιοχής με σύγχρονες τεχνολογίες και παράλληλα θα υπάρξει ένα υποέργο από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όπου όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, θα έχουν ίδιες προσόψεις, έτσι ώστε ένας επισκέπτης θα είναι σαν να βρίσκεται σ’ ένα εμπορικό κέντρο. Παράλληλα θα υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφορές και τα events των καταστημάτων. 

Σήμερα υπογράφτηκε το τεχνικό έργο μετά από διαγωνισμό που κέρδισε μία εταιρεία από την Κοζάνη με εκπρόσωπο τον κ. Μαρκογιαννάνακη. Πρόκειται για μία εταιρεία με εμπειρία σε ανάλογες αναπλάσεις. Η δική μας Τεχνική Υπηρεσία και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα επιβλέψουν την εξέλιξη των εργασιών και θα συνεργαστούμε για να ολοκληρωθεί το έργο, με βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Μέσα σε 1 – 1,5 χρόνο ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί το έργο και να αναβαθμιστεί η περιοχή και γενικώς οι εμπορικές αξίες σε αυτό το σημείο της πόλης.

Με την πρόταση που θα καταθέσουμε σύντομα για την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου, ενοποιείται όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, μαζί με τις προηγούμενες πεζοδρομήσεις,  δημιουργώντας έτσι μια πόλη για περιπάτους, αλλά και εμπορικές συναλλαγές.

Η αναστάτωση είναι προσωρινή, αλλά τα έργα είναι μόνιμα. Θα εκτελεστεί το έργο με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση. 

Επειδή αυτή την περίοδο, γίνονται αρκετά έργα στο κέντρο τη πόλης, θέλω να ζητήσω για άλλη μια φορά την κατανόηση των πολιτών».

openmall2020

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 20:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Να δούμε ως πότε θα πιπιλάτε ένας-δύο φαφλατάδες την καραμέλα με τα "έργα" Παυλή που υλοποιεί ο Τζιούμης. Έχετε καταντήσει βαρετοί και σας έχει σιχαθεί κι ο κόσμος. Αντί να πείτε μια θετική κουβέντα που επιτέλους κάτι κινείται στην πόλη, εσείς συνέχεια γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Κι όσο για σένα μάπα 11:22, καλό ζωντόβολο είσαι. Σαν να λέμε δηλαδή ότι ήθελες να ψηφίσεις Παυλή επειδή έκρινες πως 5 χρόνια προσέφερε εργάρα στην πόλη και στα χωριά, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη, αλλά τελικά ψήφισες Τζιούμη, γιατί σε ξεγέλασαν τα σάϊτ επειδή τον υποστήριζαν. Σα δεν ντρέπονται τα αισχρά παλιοσάϊτ! Εσύ δηλαδή προσωπική γνώμη δεν είχες και δεν έχεις γενικά άποψη δική σου. Κάνεις ό,τι σου λέει ο ένας κι ο άλλος. Δεν το λες κι εξυπνάδα αυτό. Μην ξαναψηφίσεις πάντως, γιατί θα χαντακώσεις όποιον υποστηρίζεις

  • 111
    111 Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 15:08 Σύνδεσμος σχολίου

    αφηστε τους ανθρωπους να παει μπροστα η πολη μας,για να εχει καποιος εναν παραπανω λογο να την επισκεφτει...καποτε ειχε πει ενας..τετοιος λαος ειμαστε τετοιοι πολιτικοι μας αξιζουν...ζουμε στο 2020

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 11:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Βγήκε 3ος γιατί πστεύαμε αυτά που γράφουν τα σαϊτ. Δυστυχώς, προσωοικά έκρινα λάθος.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 11:17 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΡΓΑ ΠΑΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΤΖΙΟΥΜΗ

  • γιαννης
    γιαννης Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 09:17 Σύνδεσμος σχολίου

    κανα δεντρο δημαρχε θα μπει???πολυ τσιμεντο....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 06:11 Σύνδεσμος σχολίου

    για αυτο βγηκε και 3ος απο τα πολλα εργα !!! χα χα χα τυρογαλο που μιλας ακομα για αυτον

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 21:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 21:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Έ όχι και το "ενοποιείτε" Κωστάκη. Το μεγαλύτερο τμήμα της παρέμβασης είναι ήδη πεζοδρομημένο αλλά ευτυχώς που σας άφησαν έργ και επιτέλους το υλοποιείτε γιατί είχατε μάθει να σταματάτε στις ...μελέτες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 21:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενα ακομη εργο ΠΑΥΛΗ!! Το πιστωποιουν δυο. ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!ο προεδρος του επιμελητηριου, και η ημερομηνια στην μελετη επανω στην φωτογραφια!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...