Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πενταμηνίτες» στην Αρκαδία – Τελείωσαν το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον Απρίλιο και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί!

«Πενταμηνίτες» στην Αρκαδία – Τελείωσαν το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον Απρίλιο και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί!

 

Για το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών των πρώην εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, το kalimera-arkadia.gr έχει κάνει αλλεπάλληλα ρεπορτάζ και αναφορές, καθώς πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αφορά πολλούς «πενταμηνίτες» οι οποίοι αγωνιούν και ανησυχούν για την τύχη των χρημάτων που τούς οφείλονται. Νέα καταγγελία έφτασε που έγινε προς το «Καλημέρα Αρκαδία», ανέφερε ότι τα οφειλόμενα δεν έχουν εξοφληθεί, αν και οι εργαζόμενοι έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα από τον Απρίλιο!

Η καταγγέλλουσα, όπως υποστήριξε, σε επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Εργασίας, ενημερώθηκε ότι από τη στιγμή που το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στείλει όλα τα έγγραφα απαιτούνται 1,5-2 μήνες μέχρι να πληρωθούν. Η ίδια ανέφερε ακόμα ότι από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στην Τρίπολη, τα έγγραφα στάλθηκαν στις 5 Αυγούστου, τη στιγμή που το πρόγραμμα έληξε τον Απρίλιο… Μετά από αυτή την καταγγελία λοιπόν το kalimera-arkadia.gr ήρθε σε επαφή με τον περιφερειακό προϊστάμενο της ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θανάση Παπαδολιά ο οποίος για ακόμη μια φορά ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να χαθούν και ότι το θέμα είναι καθαρά γραφειοκρατικό. Είπε ότι στην Πελοπόννησο είναι 1.500 οι δικαιούχοι αλλά οι καταγγελίες είναι μεμονωμένες, σίγουρα υπάρχουν αντιδράσεις και μάλιστα δικαιολογημένες.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι το Υπουργείο κατά διαστήματα ζητούσε διάφορα χαρτιά, η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα με δεδομένο ότι το προσωπικό που εργάζεται για να πληρωθούν οι 55.000 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, είναι ελάχιστο. Η διαδικασία δεν ήταν όπως έγινε στις ενδιάμεσες δόσεις, γιατί ξεκίνησε από το σημείο που τελείωσε και ο τελευταίος την εργασία του, πρόσθεσε. «Σε σχέση με άλλους είμαστε σε πολύ καλή φάση και η ΙΝΕ ΓΣΣΕ λειτούργησε άψογα και στοχοποιείται άδικα, ενώ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίες συμμετέχουν και άλλοι φορείς» δήλωσε χαρακτηριστικά. Καθυστερήσεις υπήρξαν και από τους φορείς στους οποίους εργαζόταν ο κάθε ένας. Από την αρχή είχε ειπωθεί ότι πρόκειται για πρόγραμμα και ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις, συμπλήρωσε και διέψευσε το γεγονός ότι η πληρωμή θα γίνει μετά από δύο μήνες, αφού στάλθηκαν τα έγγραφα, χωρίς να πει πότε θα γίνει αυτό, αφού δε μπορεί να το προβλέψει.

Δυστυχώς η ανάγκη για χρήματα είναι τόσο μεγάλη που ο κόσμος έχει εξαγριωθεί από την τόσο μεγάλη καθυστέρηση…

Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...