Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άρχισαν οι κόντρες για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης!

Άρχισαν οι κόντρες για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης!

Ένταση επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα της πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ανάπλασης της Πλατείας Αγίου Βασιλείου (λεπτομέρειες, για το έργο, διαβάστε ΕΔΩ).

Ο Δημήτρης Παυλής είπε ότι ουδέποτε ήρθε αυτή η μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιου, ενώ μετά ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Σαμπράκος ανέφερε ότι «αυτή μελέτη ήταν μαζί με τις μελέτες του ιστορικού κέντρου από το 2010. Στο συμβούλιο αυτό δεν είχε έρθει αλλά είχε παραληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Να υποβάλλουμε πρόταση αλλά ένας τεχνικός να μας ενημερώσει στο επόμενο συμβούλιο».

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης προειδοποίησε ότι «αν δεν υποβάλλουμε αίτηση, θα χάσουμε την ευκαιρία, ίσως και αύριο να μην χωράει στο ΕΣΠΑ».

Ο Κώστας Γεωργακόπουλος είπε: «Δεν είμαι τεχνικός, αλλά το θεωρώ ανοσιούργημα να κοπεί η πλατεία στη μέση».

Πιο μετά, ο Δ. Παυλής τόνισε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολα να βαρούμε χρήματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβληθεί μια μελέτη που την ξέρουν ελάχιστοι, έχει παραληφτεί πριν τρία, χρόνια και εμείς τώρα πρέπει να ψηφίσουμε εθτικά, για να μην χαθούν τα χρήματα. Χρήματα όπως υπήρχαν, θα υπάρχουν. Διαφωνώ και δεν μπορώ να δώσω ψήφο σε κάτι που δεν γνωρίζω.»

Ο Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι «θα μπορούσε να είχε έρθει η μελέτη επειδή κάποιοι σύμβουλοι δεν την έχουν δει. Εγώ δεν έχω αντίρρηση γιατί ήμουν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κα την παρέλαβα».

Ο Δημήτρης Νικολάου αναρωτήθηκε «μπορώ να κρίνω τη μελέτη από αρχιτεκτονική άποψη; Εμείς ως παράταξη εγκρίνουμε ένταξη έργου, για τη μελέτη δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Η κατασκευή πρέπει να είναι από τεχνική υπηρεσία».

Τελικά, εγκρίθηκε η εισήγηση υπέρ της πρότασης έναξης του έργου στο ΕΣΠΑ, κάτι που ψήφισαν υπέρ οι σύμβουλοι της παράταξης Σμυρνιώτης, ο Νικολάου και η παράταξη Τζιούμη.

Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Παυλή και Γεωργακόπουλου. Απουσίαζε ο Τάσος Παπαζαχαρίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...