Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκάλυψη - Θετικό το Υπουργείο Πολιτισμού για να λυθεί το πρόβλημα πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στο Ναό του Αγίου Βασιλείου!

Αποκάλυψη - Θετικό το Υπουργείο Πολιτισμού για να λυθεί το πρόβλημα πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στο Ναό του Αγίου Βασιλείου!

Ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει διαχρονικά στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη, είναι ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα πρόσβασης για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

Πολλές φορές έχει έρθει στην επικαιρότητα αυτό το θέμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια λύση.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» αποκαλύπτει σήμερα ένα έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα της 25ης Εφορείας Αρχαιοτήτων προς τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο. Μέσα από το έγγραφο αυτό, αφήνεται μία μικρή χαραμάδα ελπίδας για να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα, υπό προϋποθέσεις…

Ειδικότερα, αναφέρεται: «η Εφορεία μας δεν έχει αντίρρηση για την ικανοποίηση των εξειδικευμένων αναγκών πρόσβασης του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου από άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα (ΑμεΑ - ΑΜΚ). Σημειώνεται, ωστόσο, ότι καθώς 1) ο ναός περιβάλλεται από δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων και 2) η προβλεπόμενη μέγιστη δυνατή κλίση ράμπας (6%) για την πρόσβαση ΑμεΑ απαιτεί μήκος 66,00 μέτρων περίπου, που δεν καλύπτεται από τις περιμετρικές διαστάσεις του ναού, η εφαρμογή της λύσης αυτής είναι αδύνατη.

Ως εκ τούτου, και προκειμένου να διασφαλιστεί η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και η τήρηση τεχνικών προδιαγραφών αναφορικά με την εγκατάσταση ανελκυστήρα σκάλας ή άλλης κατασκευής για τη διακίνηση ΑμεΑ και ΑΜΚ, απαραίτητη είναι η σύνταξη σχετικής μελέτης από εξειδικευμένο μελετητή. Με την ολοκλήρωσή της, θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στην Εφορεία μας, η οποία και θα γνωμοδοτήσει, από πλευράς αρμοδιοτήτων της, σε άμεσο χρόνο, για την επίλυση του κοινωνικού αυτού προβλήματος.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...