Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε φραγή ΑΦΜ και κατασχέσεις προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης, αν ...

Σε φραγή ΑΦΜ και κατασχέσεις προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης, αν ...

"Άψογη" χαρακτήρισε τη λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάββας Σαββάκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και ενημέρωσε ότι υπάρχει πλήρης ενημέρωση επί καθημερινής βάσης για το τι συμβαίνει στο δήμο.

 

Όσον αφορά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί προχειρότητας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επιβάλει 5 πρόστιμα για τα σκουπίδια εις βάρος του δήμου, ύψους 40 χιλιάδες ευρώ, τα οποία βεβαιώθηκαν στη ΔΟΥ και έχει οριστεί δικηγόρος για να ασκήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο προσφυγές.

Ενημέρωσε επίσης ότι ο προϋπολογισμός για το 2014 θα είναι μειωμένος κατά 12,5% σε σχέση με την περσινή χρονιά, δηλαδή στα 41 εκατομμύρια. Τα προνοιακά επιδόματα από 7 εκατομμύρια που ήταν το 2013 φέτος θα είναι 4,5 εκατομμύρια.

Για το 2013 εντάχθηκαν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ έργα ύψους 17,5 εκατομμύρια ευρώ και πριν δύο μέρες ενεκρίθη από το πράσινο ταμείο η αγορά της Βίλας Τουρκοβασίλη. Επίσης αναμένουμε την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις οφειλές των συμπολιτών μας στο δήμο, εισπράξεις που υπολογίζεται να φτάσουν στις 293 χιλιάδες ευρώ για το 2014. Ο Σ. Σαββάκης είπε ότι ο δήμος υποχρεούται από το νόμο να εισπράξει τους φόρους αλλά παράλληλα οι συμπολίτες μας δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, επομένως είναι αναγκασμένοι να προχωρούν σε φραγή των ΑΦΜ, ώστε να μην μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και σε κραυγαλέες περιπτώσεις ο δικαστικός επιμελητής θα προχωρά σε κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, σε όσους έχουν. Μάλιστα υπάλληλος του δήμου σε συνεργασία με την εφορία έχει πάρει ήδη τα ΑΦΜ μελών των εταιριών και σε περίπτωση που μια εταιρία χρωστάει και δεν έχει περιουσία, ο δήμος θα στρέφεται κατά των μελών της.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...