Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθηλωμένη η αγορά της Τρίπολης – Δεν αυξήθηκε η κίνηση στο εκπτωτικό 10ήμερο του Νοεμβρίου

Καθηλωμένη η αγορά της Τρίπολης – Δεν αυξήθηκε η κίνηση στο εκπτωτικό 10ήμερο του Νοεμβρίου

Η  έρευνα  των εκπτώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Ενική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην περίπτωση της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 

Ειδικά, για την Τρίπολη, η κίνηση κινήθηκε στα ίδια επίπεδα (σε σύγκριση με πριν την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο) και οι εκπτώσεις που μπήκαν ήταν σε επιλεγμένα προϊόντα και όχι σε όλα τα καταστήματα της πόλης.

Το γεγονός πως πρόκειται για τη πρώτη φορά εφαρμογής  της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, εκ των πραγμάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την αποδοτικότητα ή μη του μέτρου. Παρόλα αυτά μπορούν να συναχθούν κάποιες γενικές διαπιστώσεις, οι οποίες μπορούν πολύ περισσότερο να περιγράψουν τη κατάσταση της αγοράς παρά να ερμηνεύσουν ή να προβλέψουν τη πορεία της.

Τα βασικά συμπεράσματα που συνάγονται είναι τα ακόλουθα:

1. Η αγορά δεν συμπεριφέρθηκε ομοιόμορφα. Υπήρξαν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και την Υπόλοιπη Ελλάδα και μεταξύ του κέντρου και των αλυσίδων και όλων των άλλων περιοχών.

2. Προηγήθηκε ένας “άνομβρος Οκτώβρης” σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας και της αναμονής του Δεκαημέρου. Οι καταναλωτές όπως ήταν αναμενόμενο μετέφεραν τις αγορές τους σε εκείνο το  μήνα που τους «συνέφερε» περισσότερο.

3. Υπάρχει σε όλους ένας διάχυτος φόβος μήπως ο υπόλοιπος Νοέμβριος απορροφήθηκε από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και το δεκαήμερο των εκπτώσεων.

4. Τέλος, από σήμερα όλοι οι καταναλωτές που μπαίνουν στα καταστήματα συνεχίζουν και ζητούν εκπτώσεις και ιδιαίτερα στα μικρά, όπου η επαφή είναι προσωπική, η άρνηση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...