Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάνω από 60 ετοιμόρροπα κτίρια στην Τρίπολη - Κίνδυνος για οδηγούς και περαστικούς (vd)

Πάνω από 60 ετοιμόρροπα κτίρια στην Τρίπολη - Κίνδυνος για οδηγούς και περαστικούς (vd)

Πάνω από 50 με 60 είναι τα ετοιμόρροπα εγκαταλελειμμένα κτίρια στο Δήμο Τρίπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Μπούρας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην οδό Καλλιστούς, μπροστά από ένα ετοιμόρροπο.

 Το συγκεκριμένο κτίριο, για το οποίο πολλές αναφορές έχουν γίνει κατά καιρούς, είναι από τα πλέον επικίνδυνα της πόλης, καθώς λίγο πιο πάνω βρίσκεται δημοτικό σχολείο και περνούν καθημερινά πολλά παιδιά, καθώς επίσης βρίσκεται ακριβώς δίπλα από πολυσύχναστο δρόμο που περνούν πεζοί και αυτοκίνητα.

Ο Α. Μπούρας ενημέρωσε ότι ο Δήμος και οι τεχνικές του υπηρεσίες έχουν προβεί στην αυτοψία όλων των κτιρίων, έχουν γίνει οι σχετικές τεχνικές εκθέσεις από τους μηχανικούς και έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε επικοινωνία με τους φερόμενους ιδιοκτήτες, οι οποίοι όταν ενημερωθούν έχουν περιθώριο 1,5 μήνα για να το κατεδαφίσουν.

Αν η κατεδάφιση γίνει από το δήμο ο ιδιοκτήτης χρεώνεται την εργολαβία.

Βέβαια αυτό που συμβαίνει σε όλα τα κτίρια της Τρίπολης, είναι πολύ πιο περίπλοκο, αφού οι ιδιοκτήτες είναι παραπάνω από ένας και μάλιστα πολλοί εξαφανισμένοι. Ο δήμος δε έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με όλους και έτσι δε μπορεί να προβεί σε εργασίες κατεδάφισης των επικίνδυνων κτιρίων, γιατί κατόπιν θα υποστεί τις νομικές συνέπειες.

Επιπλέον πολλοί είναι αυτοί που δεν τα κατεδαφίζουν γιατί το νέο πολεοδομικό σχέδιο τους "τρώει" έδαφος, ειδικά σε κτίρια που βρίσκονται δίπλα στο δρόμο και πρέπει να "τραβηχτούν" προς τα μέσα.

Όπως και να έχει τα κτίρια αυτά είναι επικίνδυνα και μας έχει βοηθήσει ο Θεός που δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα, δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...