Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη – Πως οι γονείς πρέπει να μιλούν στα παιδιά τους για το σεξουαλικό προσανατολισμό τους; (vd)

Τρίπολη – Πως οι γονείς πρέπει να μιλούν στα παιδιά τους για το σεξουαλικό προσανατολισμό τους; (vd)

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των εκπαιδευτικών και των γονιών, όσο και των ίδιων των μαθητών πραγματοποιήθηκε ημερίδα το Σάββατο με θέμα "διαφυλικές σχέσεις" από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η δράση αυτή είναι συνέχεια της περσινής, όπου από το Φεβρουάριο είχαν ξεκινήσει οι ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός της σημερινής ημερίδας ήταν να μάθουν οι γονείς τον τρόπο που πρέπει να μιλούν στα παιδιά τους για το σεξουαλικό προσανατολισμό τους και να ενισχυθεί η επικοινωνία μεταξύ τους. Η διεύθυνση κοινωνικής μέριμνας, σύμφωνα με την προϊσταμένη Πουλοπούλου Αγγελική, έχει δεχτεί αρκετά αιτήματα γονέων σχετικά με τις σχέσεις που έχουν με τα παιδιά τους, αλλά και τις σχέσεις που έχει το ένα φύλο με το άλλο.

 Το σχολείο είναι ένας χώρος που το άτομο κοινωνικοποιείται και οι σχέσεις που αναπτύσσονται πρέπει να είναι υγιής. Αναπτύχθηκε το θέμα σεξουαλικότητα και οικογένεια και σεξουαλικότητα και εφηβεία. Οι γονείς αγωνιούν για τις σχέσεις των παιδιών τους με άλλα παιδιά και ειδικότερα με το άλλο φύλο και μάλιστα σε μια περίοδο που το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

 Επιπλέον λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης φοβούνται πως υπάρχει πρόβλημα με την επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά το θετικό είναι ότι κάνουν σημαντικές προσπάθειες για να καλύψουν το πρόβλημα αυτό. Προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζουν ότι βοηθούν τα συμβουλευτικά προγράμματα τέτοιου είδους.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...