Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» στην Τρίπολη; Ο μεγάλος κίνδυνος για πολλά καταστήματα να μείνουν χωρίς τραπεζοκαθίσματα

Ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» στην Τρίπολη; Ο μεγάλος κίνδυνος για πολλά καταστήματα να μείνουν χωρίς τραπεζοκαθίσματα

Ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα πρόκειται επηρεάσει την πόλη της Τρίπολης, το επόμενο χρονικό διάστημα κι αυτό αφορά τις άδειες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το θέμα ήρθε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας) από τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Αγγελάκο (εκλεγμένος ε τη δημοτική παράταξη του Γιάννη Σμυρνιώτη).

Στη συζήτηση που έγινε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, επισημάνθηκε ότι η Τρίπολη παραμένει χωρίς κανονιστική από το 2011.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα καταστήματα έκαναν τις αιτήσεις του, δίνονται άδειες από τον δήμο και εγκρίνονταν από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Ξαφνικά, η αποκεντρωμένη ξεκίνησε να ακυρώνει αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμος έκανε ένσταση στο άρθρο 152 η οποία εν τέλει απορρίφθηκε.

Πλέον, το επόμενο διάστημα, θα έρθει προς ψήφιση μια κανονιστική για το σύνολο της πόλης, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Αγγελάκου, να λέει ότι «ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου, διότι με τη νέα κανονιστική τα περισσότερα καταστήματα δεν θα μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα».

Ειπώθηκε δε ότι ειδικά στο χώρο του Open Mall δεν υπάρχει καταστήματα που να μπορεί να βγάζει τραπεζάκια και καρέκλες.

Αυτό διότι σε κάθε πεζόδρομο, θα πρέπει να προβλεφθεί μία λωρίδα 3,5 μέτρων για να μπορούν να περνούν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, κάτι που αν συμβεί επί της ουσίας, θα αποκλείσει τις περισσότερες περιοχές της πόλης από τη δυνατότητα να αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα,

Μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης για πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μας.

24 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 13:38 Σύνδεσμος σχολίου

    01:18 Στα οποία όμως καθόσουν ανώνυμε κλαρινογαμπρέ και καφέδιζες... και πέρα βρέχει

  • Δωσε φραπε και φρεντο στον κλαρινογαμπρο και παρ του την ψυχη
    Δωσε φραπε και φρεντο στον κλαρινογαμπρο και παρ του την ψυχη Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 01:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Χάσαμε την ανάπτυξη του φραπέ και πως θα ζήσουμε τώρα που τα μαγαζιά δεν θα μπορούν να βγαζουν καρέκλες και τραπέζια μέχρι τη μέση του δρόμου.

  • Θανάσης Χρ.
    Θανάσης Χρ. Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 15:58 Σύνδεσμος σχολίου

    19:50 Εσύ δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι δεν έχεις καθήσει ποτέ για καφέ σε τραπεζάκι μου μπλοκάρει τη λωρίδα για τους τυφλούς ε; Γκιοζάκο. Στα ανώνυμα σχόλια όλοι μάγκες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 14:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό είναι το αποτέλεσμα ανεύθυνων συμπεριφορών εκατέρωθεν ( δήμου και επιχειρήσεων ) και ασύδοτων καταλήψεων .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 12:18 Σύνδεσμος σχολίου

    ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΧΑΧΑ Ή ΒΛΟΒΛΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

  • stourthion@gmail.com
    stourthion@gmail.com Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 11:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι υποχρέωση του δημου να εξασφαλίζει δημόσιο χώρο για τους δημότες. Δεν μπορεί το καλοκαίρι να μην μπορούμε να περάσουμε προς την Άρεως.
    Δεν γίνεται από την μια οι επιχειρηματίες να απλώνονται χωρίς να καταβάλλουν τα αναλογούντα στον κατειλημμένο χώρο μισθώματα και από την άλλη η δημοτική αστυνομία να καταλογίζει παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα.
    Δεν πρέπει η δημοτική αστυνομία να ελέγχει όλους τους χώρους για αυθαιρεσίες;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 10:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΗΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙΤΕ ΥΠΕΡ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΤΑΝ ΘΥΓΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΩΣ , Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΔΕΙΕΣ. ΕΚΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152. ΤΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΟΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΑΚΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΠΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ.

  • ακης
    ακης Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 00:00 Σύνδεσμος σχολίου

    δλδ γι να καταλαβουμε,ο νομος ειναι σαφης κι πρεπει να τηρειται,τα καταστηματα ειναι υποχρεωμενα να ξερουν το νομο ,αγνοια νομου δε δικαιολογειται,και πρεπει να παρανομει οποιος γουσταρει για να μη χασουν τραπεζοκαθισματα οσοι ειναι παρανομοι? ρε πλακα μας κανετε? οποιος εχει νομιμα δικαιωμα να βγαλει,οποιος δεν εχει νομιμα δικαιωμα να μην ,τοτε ο καθενας να παρανομει γιατι θα κερδιζει χρηματα ,αυτο μας λετε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 22:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΣΚΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ . ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ . ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 21:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Ελλάδα των σουβλατζίδικων, των καφετεριών, (η μια δίπλα στην άλλη), της λούφας, των ρουσφετιών και των μισθών των 500 ευρώ. Καλά περνάς ηλίθιε Έλληνα, όχι θα κάτσεις να σκάσεις.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 19:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι θα θέλετε τα ασθενοφόρα να περνάνε; Βάλτε παντού τραπεζοκαθίσματα. Επίσης ούτε τη λωρίδα για τυφλούς να αφήνετε ελεύθερη, . Σιγά! που ζούμε; Σε πολη τρίτου κόσμου και βάλε.... Αυτοί είμαστε. Μάο - μαο. Απλά δεν το καταλαβαίνουμε.

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Έτσι όπως το πάει θα τα κλείσει όλα τα μαγαζιά
    Αλλά τι υον νοιάζει, αυτός όπως λέει θα είναι 5 χρόνια δήμαρχος!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 16:14 Σύνδεσμος σχολίου

    14.05 Τώρα τρομοκρατηθήκαμε. Δεν βαρεθήκατε να γράφετε τα ίδια και τα ίδια; Και πριν τις εκλογές όλο απειλούσατε και λέγατε να κάνουμε υπομονή γιατί όλο κάτι το επιλήψιμο θα βγάζατε στη φόρα για το Τζιούμη. Στο τέλος φάγατε το παγωτάκι σας και πάλι αλλά ακόμα να βάλετε μυαλό. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου

  • Δημότης
    Δημότης Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 16:11 Σύνδεσμος σχολίου

    14:06 Γιατί, ο Σμυρνιώτης δεν φταίει καθόλου ρε χάπατο; Από τη δική του δημοτική αρχκαι μέσα σε τρία χρόνια της δημοτικής του αρχής το πράγμα είχε ξεφύγει και είχε γενικευτεί το μπάχαλο; Το αμφισβητείς; Υπήρχε το χάλι με τα τραπεζοκαθίσματα πριν τον Σμυρνιώτη π.χ. με τον Κοτσιάνη και τον Σωτηρόπουλο; Ο μπανάνας δεν το άφησε και διογκώθηκε γιατί ήθελε να τα έχει καλά με όλους;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:43 Σύνδεσμος σχολίου

    κ. Κανελλοπουλε απολογήσου!!! Δημαρχε του 52% λυπάμαι που ειστε λιγος των περιστάσεων και αβουλος. ειναι δυνατών να μας εχετε ολους στον αερα και τωρα σας φταινε οι αλλοι? με χτυπηματα στην πλατη να θελετε να βγειτε και απο πανω? ευτυχως που ξερουμε την αληθεια και καταλαβαίνουμε πως προσπαθείτε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα. αληθεια πες στους συμβουλους σου να πληρωνουν και κανα καφε.....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα να φω που θα κερνάνε την εξουσία οι καταστηματάρχες εεεεε λαγούλη ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:12 Σύνδεσμος σχολίου

    BLO ΒΛΟ ΒΛΟ

  • ανωνυμος
    ανωνυμος Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:33 Σύνδεσμος σχολίου

    πραγματι ανοιγει ο ασκος του αιολου τζουμοπαραδες.τοσα χρονια χωρις κανονιστικη γιατι σας βολευε για τα ρουσφετια σας για να πουλατε προστασια στα μαγαζια . θα φανει συντομα ποιον θα παρει ο αιολος.. γιατι δεν κανατε κανονιστικη με ποια δικαιολογια? κατα τα αλλα ο λαος επιδοκιμασε τον δημαρχο και την παρεα του .

  • ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:27 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΔΙΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΕΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ. ΘΩΛΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΣΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο γνωστός Τζιούμης που δεν έχει καμία ευθύνη και για όλα φταίνε άλλοι. Τέσσερα χρόνια χωρίς κανονιστική. Και με πρωτοβουλία του Κανελλόπουλου χωρίς την συγκατάθεση των καταστηματαρχών. Η κανονιστική είναι ευθύνη του δήμαρχου και της διοίκησης του δήμου και όχι της αντιπολίτευσης άλλωστε μέχρι τώρα τα καταστήματα λειτουργούν με κανονιστική επίσης Σμυρνιώτη. Η αποκεντρωμένη έχει ενημερώσει τον δήμαρχο για την κανονιστική κσι αυτός λόγω εκλογών την έβαζε κάτω από το χαλί τώρα προσπαθεί να πείσει τους καταστηματάρχες ότι φταίει ο Αγγελάκος ο Τρουπής ο Σμυρνιώτης κλπ εκτός από αυτόν.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ο τζιουμης παει για μαλι και θα βγει κουρεμενος
    το εβγαλε τωρα για να καλυψει τη φολα τηε ενστασης
    υπομονη και θα δειτε πιος ευθυνεται........υπομονη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Που τους βρήκε αυτούς ο Σμυρνιώτης ρε παιδιά;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Γειά σου ρε Σμυρνιωτάκο που επί δημαρχίας σου και με τις ευλογίες σου και την ανοχή σου ξεκίνησε το όλο μπάχαλο με τα τραπεζοκαθίσματα. Τι, όχι;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσε μας ρε Τζιούμη που δεν θα μπορείς να δώσεις τραπεζοκαθίσματα αν κάνεις κανονιστική. Πάλι παραμύθια πουλάς για να καλύψεις την ανικανότητά σου να φτιάξεις πέντε χρόνια μια κανονιστική και προτιμάς να δίνεις όπου και σε όποιον θέλεις. Άσε που έτρεξες να κάνεις προσφυγή μέσω του Αντιδημάρχου στην απόφαση της Αποκεντρωμένης και στέρησες στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να προσφύγουν με σοβαρά επιχειρήματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...