Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεναγήσεις με τίτλο "Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού" στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Ξεναγήσεις με τίτλο "Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού" στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο Αργυρώ Χατζηπαρασίδου, διοργανώνει θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο "Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού", για σχολικές μονάδες με παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου και τάξεων Λυκείου, καθώς και για οργανωμένες επισκέψεις συλλόγων και φορέων. Το πρόγραμμα υλοποιείται ως απότιση φόρου τιμής στον Ελληνισμό της Κύπρου με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα της Τουρκικής Εισβολής (20 Ιουλίου 1974) και Κατοχής έκτοτε του 36,2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων.

Η δράση περιλαμβάνει ιστορική αφήγηση παράλληλα με προβολή σχετικών διαφανειών και αναφορά σε πηγές. Συμπληρωματικά δίνονται λογοτεχνικά κείμενα που αντικατοπτρίζουν την απήχηση που είχαν στη ζωή των ανθρώπων της Κύπρου τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα (Αγώνας 1955-1959, Τουρκική Εισβολή 20 Ιουλίου 1974, Κατοχή και έχει διάρκεια 45΄ - 50΄ λεπτά.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο εκθετήριο του Πολεμικού Μουσείου/Παράρτημα Τρίπολης (Εθνομαρτύρων 1 πλατεία Αγίου Βασιλείου), από τον Απρίλιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2024, σε ημέρες και ώρες μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα 2710234410 και κινητό 6907645842.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...