Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπαίθριος χώρος στάθμευσης στην παλιά ΑΕΛΛΩ – Τι αποφασίστηκε για τα πεζοδρόμια

Υπαίθριος χώρος στάθμευσης στην παλιά ΑΕΛΛΩ – Τι αποφασίστηκε για τα πεζοδρόμια
Υπαίθριος χώρος στάθμευσης θα λειτουργήσει –ως γνωστόν- στην παλιά ΑΕΛΛΩ, στην Τρίπολη.
Ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος, σε αίτησή του, από τον περασμένο Ιούλιο, με συνημμένο σε αυτή φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών, φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού κτηματολογικών εγγραφών, τεχνική έκθεση και τοπογραφικό διάγραμμα του μελετητή μηχανικού Τσιλιμπάρη Ευθύμιου, στο οποίο αποτυπώνεται η ιδιοκτησία και οι κοινόχρηστοι χώροι που την περιβάλλουν), ζητά έγκριση: α. απότμησης πεζοδρομίων και β. εισόδου (από την οδό Οικονομίδου) και εξόδου (στην οδό Εθνικής Αντίστασης) της υπό ίδρυση εγκατάστασης υπαίθρου χώρου στάθμευσης
Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης η οποία ομόφωνα αποφάσισε την έγκριση απότμησης – υποβιβασμού στάθμης υφιστάμενων πεζοδρομίων στο επίπεδο της οδού
• μήκους 5,50 μ. πεζοδρομίου πλάτους 1,95 μ. επί της οδού Οικονομίδου
• μήκους 4,00 μ. πεζοδρομίου πλάτους 2,70 μ. επί της οδού Εθνικής Αντίστασης όπως αποτυπώνεται στα εγκεκριμένα σχέδια, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η απότμηση του κρασπέδου και η διαμόρφωση του πεζοδρομίου να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που ορίζει η ανωτέρω νομοθεσία, ώστε να γίνεται ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα τόσο η διέλευση των πεζών κατά μήκος του πεζοδρομίου (εγκάρσια κλίση έως 2% και διαμήκης έως 5%), όσο και η διέλευση των οχημάτων από και προς την εγκατάσταση.
2. Σε περίπτωση που η επιχείρηση σταματήσει την λειτουργία της, η επαναφορά και η αποκατάσταση του πεζοδρομίου θα γίνει με δαπάνη του ιδιοκτήτη και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσής μας.
3. Θα ληφθεί μέριμνα για τη συλλογή και την απορροή των όμβριων υδάτων της εγκατάστασης προς το φυσικό αποδέκτη ή την αποχέτευση, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στην οδό.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...