Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Κοινωφελής εργασία στον πολιτισμό» - Καθαρίστηκαν βυζαντινές αρχαιότητες στο Παράλιο Άστρος (εικόνες)

«Κοινωφελής εργασία στον πολιτισμό» - Καθαρίστηκαν βυζαντινές αρχαιότητες στο Παράλιο Άστρος (εικόνες)

 

Η Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας (ΕΠΕΚ) υλοποιεί από την 1η Μαρτίου 2013 την πράξη με τίτλο «Φύλαξη – Ανάδειξη – Προστασία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κορινθίας – Αργολίδας – Αρκαδίας».

Για την συγκεκριμένη δράση λοιπόν, προσελήφθησαν 28 άτομα σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία (2 αρχαιολόγοι, 17 εργάτες και 9 αρχαιοφύλακες) μέσω των γνωστών διαδικασιών του ΑΣΕΠ ο οποίος ασκεί και τον σχετικό έλεγχο νομιμότητας των προκηρύξεων και των προσλήψεων.

Η πράξη ολοκληρώνεται τέλος Σεπτεμβρίου με σημαντικά αποτελέσματα για την πολιτιστική κληρονομιά Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας.

Στην Π.Ε. Αρκαδίας ένας αρχαιολόγος και ομάδα εργατών πραγματοποιούν καθαρισμούς, αποχωματώσεις και αποψιλώσεις σε δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, στο Κάστρο Μουχλίου, Δ. Τρίπολης και στον λόφο ‘Νησί’ Παραλίου Άστρους, Δ. Βόρειας Κυνουρίας, με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Στην κορυφή του λόφου ‘Νησί’ Παραλίου Άστρους, με την κοπή της βλάστησης και την συλλογή απορριμμάτων το συγκρότημα οχυρών κατοικιών των εμπόρων αδελφών Ζαφειρόπουλου, του 18ου/19ου αιώνα, αποδόθηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στους επισκέπτες προς ασφαλή περιήγηση. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...