Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθαρίστηκαν οι όχθες του υγροτόπου Μουστού με το σκάφος του Φορέα Διαχείρισης!

Καθαρίστηκαν οι όχθες του υγροτόπου Μουστού με το σκάφος του Φορέα Διαχείρισης!
Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός εντός της προστατευόμενης περιοχής υγροτόπου Μουστού προκειμένου να αντιμετωπιστεί για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή απολύτου προστασίας της λιμνοθάλασσας. Συγκεκριμένα καθαρίστηκαν οι όχθες περιμετρικά της λιμνοθάλασσας και μικρό τμήμα του βαυαρικού καναλιού. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με το σκάφος του φορέα διαχείρισης στο οποίο συλλέχθηκε πλήθος σκουπιδιών που αφορούσε κυρίως σε πλαστικά, συσκευασίες και σακούλες απορριμμάτων, μπουκάλια (πλαστικά, γυάλινα και αλουμίνιου), πλαστικά υποδήματα και δίχτυα. Την έκπληξη έκαναν τμήματα μεταλλικών σωλήνων που αποσύρθηκαν από τον πυθμένα του υγροτόπου.
Παράλληλα με τον καθαρισμό των όχθεων του υγροτόπου, την ίδια μέρα, κόπηκαν και απομακρύνθηκαν τα ξερά χορτάρια πλησίον της πηγής καθώς και στο πανοραμικό σημείο της λιμνοθάλασσας.
Στον καθαρισμό συμμετείχαν συνολικά οκτώ (8) μέλη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης καθώς και τέσσερις νέοι εθελοντές. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους δύο (2) εθελοντές του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας με τίτλο «Διατήρηση, ενημέρωση και παρακολούθηση στην προστατευόμενη περιοχή Πάρνωνα - Μουστού» από την Γαλλία και την Πορτογαλία, οι οποίοι θα παραμείνουν στην περιοχή μας έως τις 30 Ιουλίου 2014. Οι άλλοι δύο (2) εθελοντές, καλύπτοντας οι ίδιοι τα προσωπικά τους έξοδα (μετακινήσεις, διαμονή και διατροφή), προέρχονται από την Ολλανδία, και έχουν ολοκληρώσει τις πτυχιακές τους σπουδές με αντικείμενο «Δασολογία και Διατήρηση της Φύσης». Στην περιοχή μας θα παραμείνουν προκειμένου να προσφέρουν εθελοντική εργασία έως το τέλος του Μάη, ως η πρώτη στάση ανάμεσα σε πολλές που θα πραγματοποιήσουν στο ταξίδι τους σε διάφορες φυσικές περιοχές της Ευρώπης με σκοπό την διεύρυνση του γνωστικού τους αντικειμένου.
Ανάμεσα στο αντικείμενο απασχόλησης των εθελοντών είναι η ενεργή συμμετοχή τους στο έργο παρακολούθησης ειδών και τύπων οικοτόπων της προστατευόμενης περιοχής που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης, η εμπλοκή τους στον τομέα της φύλαξης για παράνομες δραστηριότητες αλλά και η επικουρία σε άλλες καθημερινές εργασίες και δράσεις που εκτελούνται από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης.
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...