Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας επισκέφθηκε η Γορτύνια υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Γιαννακά

Το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας επισκέφθηκε η Γορτύνια υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Γιαννακά
Δελτίο τύπου


Το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας επισκέφθηκε η Γορτύνια υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κυρία Γιαννακά Κατερίνα την Δευτέρα του Πάσχα.

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια συνομίλησε με τον διευθυντή γιατρό Βασίλη Βαρδιάμπαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας, το ΕΣΥ, τις ελλείψεις γιατρών, υγειονομικού προσωπικού, οδηγούς ασθενοφόρων και διασωστών του ΕΚΑΒ.
Καθώς και την ενίσχυση που θα μπορούσαν να έχουν τα Κέντρα Υγείας με σκοπό την αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Η κυρία Γιαννακά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το ΕΣΥ, εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης, που προωθεί την εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της υγείας και την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Υγεία, αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΥ, ένα πρόγραμμα αναβάθμισης και επέκτασης του Δημόσιου συστήματος Υγείας, ώστε αυτό να καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού, ανεξάρτητα από τόπο διαμονής και φορέα ασφάλισης. Τόνισε ακόμη την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ), στην επαρκή στελέχωση και τον εξοπλισμό τους, ώστε με την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να αποφεύγεται η συμφόρηση στα νοσοκομεία και αυτά να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά που χρήζουν πράγματι νοσοκομειακής φροντίδας και περίθαλψης.
Τόνισε επίσης ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι άμεσης προτεραιότητας η προώθηση της προληπτικής ιατρικής, της προληπτικής υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης του πληθυσμού, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, γιατί αυτή σώζει ζωές.

Οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν γνώση, να αναπτύξουν αίσθημα ευθύνης και να ευαισθητοποιηθούν μέσω της αγωγής υγείας, επιδιώκοντας τον προληπτικό έλεγχο.
Για να προωθηθεί και να επιτευχθεί αυτό πρέπει να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές, η στελέχωση, στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κυρίως στο Κέντρα Υγείας κάθε περιοχής, ώστε οι πολίτες να συμμετέχουν στα προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης.

Τέλος, σχολίασε θετικά τις δραστηριότητες του νεοσύστατου «Συλλόγου φίλων του Κέντρου υγείας Δημητσάνας», μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία των γυναικών της περιοχής, που έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του με αξιόλογες δράσεις στήριξης του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, με δράσεις στον ευαίσθητο τομέα της πρόληψης και τόνισε την ανάγκη η τοπική κοινωνία να στηρίζει δυναμικά τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς.

1 σχόλιο

  • Κάλλας Νάσος
    Κάλλας Νάσος Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 15:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Κυρία Γιαννακά ο όρος ΟΔΗΓΟΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ δεν υπάρχει πλέον στα ασθενοφόρα μπαίνουν μόνο Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρου, επίσης δεν αναφέρατε κάτι για τους στρατιώτες που έχουν σταλεί εκεί για κάλυψη θέσεων που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ γνώση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...