Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 - Kalimera Arkadia

Παραδοσιακοί χοροί «πλημμύρισαν» το θεατράκι του άλσους στην Τρίπολη (vd)!

Όσοι αγαπούν το δημοτικό μας τραγούδι και τους παραδοσιακούς χορούς, πήγαν το Σαββατοβραδο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που οργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, με θέμα «Μη σταματήσει ο χορός και πάει στράφι η μέρα».
Η εκδήλωση έγινε με τη λήξη των μαθημάτων της χορευτικής περιόδου και συμμετίχαν όλες οι ομάδες του Ομίλου.
Διαβάστε περισσότερα...

Νομίζετε ότι ξέρετε την Τρίπολη;

Την Τρίπολη ο επισκέπτης της Πελοποννήσου συνήθως την προσπερνάει για να κατευθυνθεί είτε στα τουριστικά χωριά της Γορτυνίας είτε για να επισκεφθεί τη Λακωνία και τη Μεσσηνία. Την επιλέγουν, όμως, οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και κάποιοι επιχειρηματίες λόγω της εγγύτητάς της με την Αθήνα. Ωστόσο, η πόλη αυτή, με την κάπως άναρχη δόμηση, έχει υπέροχες φανερές και κρυμμένες γωνιές, στολίδια αρχιτεκτονικού ρυθμού, που στέκονται επιβλητικά δίπλα σε ταπεινά σπίτια με τα χαμηλά μπαλκόνια, για να υπενθυμίζουν στον επισκέπτη ότι εδώ υπήρξε κάποτε μια ακμάζουσα αστική τάξη. Αλλωστε, η Τρίπολη, των μόλις 49.000 κατοίκων, είναι το κέντρο δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με γαλακτοκομικά προϊόντα, ζυμαρικά, αλλά και το κρασί με τις, εξαιρετικής ποιότητας, ποικιλίες του από τη Μαντινεία και την Τεγέα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ρυθμοί καλοκαιριού στο Παράλιο Άστρος (εικόνες)

Καλοκαιρινοί ρυθμοί και τα μπάνια, οι ξαπλώστες, τα ποτά δίπλα στη θάλασσα, η κατάλληλη μουσική και τα αθλήματα της παραλίας (ρακέτες, βόλεϊ και… τάβλι) έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη. Καλοκαιράκι, λοιπόν, κι ας το απολαύσουμε, όπως ο καθένας μπορεί. Εχουμε καιρό για… γκρίνες.

Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα... bodybuilding στο Ναύπλιο!

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα bodybuilding της WABBA, στο Ναύπλιο, στο κλειστό Γυμναστήριο.
Στο πρωτάθλημα υπάρχουν συμμετοχές από 20 κράτη, κι έτσι η προσέλευση των διεθνών αθλητών και των οικογενειών τους αναμένεται μεγάλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Απογοήτευση για τους φίλους της Εθνικής στην Τρίπολη ... μετά το 3-0 από την Κολομβία (vd)

Με καλή διάθεση και μεγάλη αισιοδοξία μαζεύτηκαν –το απόγευμα του Σαββάτου- οι φίλοι της Εθνικής Ομάδας στην Τρίπολη, για να δουν το πρώτο ματς στο Μουντιάλ, αλλά η πορεία του αγώνα ήταν απογοητευτική...
Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζεστε για μπάνια την Κυριακή; Πάρτε μαζί σας και ομπρέλες για τη βροχή!

Αν οι μετεωρολόγοι «πέσουν μέσα» στις προγνώσεις τους για τον καιρό της Κυριακής, τότε τα μπάνια θα βγουν … ξινά για όσους θελήσουν να βάλουν το μαγιό τους και να πάνε σε κάποια κοντινή παραλία της Αρκαδίας ή άλλης γειτονικής περιοχής…
Διαβάστε περισσότερα...

Από τον Ιούλιο δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους

Mέτρο-ανάσα για τη δωρεάν παροχή φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες προβλέπει η δεύτερη φάση του σχεδίου του υπουργείου Yγείας για την καθολική πρόσβαση των οικονομικά αδύνατων πολιτών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Tο σχέδιο το οποίο αναμένεται άμεσα να «ενεργοποιηθεί» -περί τις αρχές Iουλίου- αφορά περίπου 2,4 εκατ. άμεσα ανασφάλιστους και έχει δεσμευθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό των 200 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη φωτιά στην Αργολίδα (εικόνες)

Πυροσβέστες κάνουν κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Νέου Ροεινού Ναυπλίας κοντά στην μονή του Αγίου ΔημητρίουΚαρακαλά , Σάββατο  14 Ιουνίου 2014. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου από άγνωστη αιτία και κατέκαψε δασική και αγροτική έκταση. Για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν δυνάμεις από την πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου και Άργους. Κοντά στην περιοχή που έπιασε η φωτιά υπήρχαν  κατοικίες.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...