Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλλάζει ο αγωγός ύδρευσης για να πίνουμε πιο καθαρό νερό στην Τρίπολη!

Αλλάζει ο αγωγός ύδρευσης για να πίνουμε πιο καθαρό νερό στην Τρίπολη!
Ομόφωνα η διοίκηση της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε την ανάθεση της κατασκευής του έργου: «Αντικατάσταση υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού από πηγές Πιάνας» προϋπολογισμού 7.770.000,00 € στην εταιρεία Π. ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΑΤΟΕΕΕΕ (δ.τ. ΛΑΚΩΝ ΑΤΕ) η οποία προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή (ποσοστό έκπτωσης 37,54%) και καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Για το έργο αυτό, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης έχει πει ότι «ο αγωγός που τροφοδότησε επί πολλές δεκαετίες με νερό την Τρίπολη και κατασκευάστηκε την περίοδο του μεσοπολέμου, αντικαθίσταται και τροφοδοτεί με νερό υγιεινό και χωρίς μεγάλο κόστος την πόλη. Το γεγονός αυτό φέρνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, αλλά και δίνει λύση σε θέματα δημόσιας υγείας».
 
Τα έργα θα κατασκευαστούν σε περιοχές των Δημοτικών ενοτήτων Τρίπολης και Φαλάνθου του Δήμου Τρίπολης.
Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου
 
Η αντικατάσταση – επανακατασκευή του αγωγού του Εξωτερικού Υδραγωγείου της Πιάνας (Αγωγός μεταφοράς του νερού από τις Πηγές στην νέα δεξαμενή), η αντικατάσταση – επανακατασκευή του αγωγού Μάκρης (από το κοινό φρεάτιο δικλείδων του αγωγού Πιάνας μέχρι το υφιστάμενο φρεάτιο ύδρευσης Μάκρης), η κατασκευή του αγωγού Μάνας Νερού (από τις πηγές Μάνας Νερού μέχρι την νέα δεξαμενή), η κατασκευή του αγωγού Τρίπολης (από την νέα δεξαμενή μέχρι το φρεάτιο υδροδότησης της Τρίπολης) και τέλος η κατασκευή της νέας δεξαμενής της Τρίπολης χωρητικότητας 3.000 m3.
 
Συνολικά θα κατασκευαστούν 12.307 m αγωγού Φ100, 1.485 m αγωγού Φ125, 5.332 m αγωγού Φ200, 1.200 m αγωγού Φ250, 385 m αγωγού Φ300 και 13.350 m αγωγού Φ350. Στα μήκη αυτά περιλαμβάνονται και τα μήκη των ειδικών τεμαχίων.
Στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου ο αγωγός μεταφοράς διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της διαδρομής με την κατασκευή Cut & Cover όπου θα τοποθετηθεί κιβωτοειδής αγωγός για την επισκεψιμότητά του. Το συνολικό μήκος αυτό είναι 310 μέτρα περίπου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...