Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τσουκαλάς | Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ο Αρκάς δικηγόρος!

Κώστας Τσουκαλάς | Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ο Αρκάς δικηγόρος!

Ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες ευρωκελογές. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο κ. Τσουκαλάς έλκει την καταγωγή του από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από τα χωριά Παραλογγοί και Κοντοβάζαινα Γορτυνίας.

 

Το "Καλημέρα Αρκαδία" παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία της ζωής και της επαγγελματικής του πορείας. 

 

Ο Κώστας Τσουκαλάς, με καταγωγή από την Αρκαδία, από τα χωριά Παραλογγοί και Κοντοβάζαινα της Γορτυνίας, γεννηθηκε το 1985 στην Αθήνα και θεωρείται σήμερα από τους πιο αξιόπιστους κοινωνικούς επιστήμονες της χώρας μας. Αποφοίτησε το 2008 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει καταγράψει μια εξαιρετικά δραστήρια και επιτυχημένη καριέρα ως δικηγόρος-εργατολόγος από το 2010, χρονιά κατά την οποία ίδρυσε το προσωπικό του δικηγορικό γραφείο. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.
 

Από το 2010 που ίδρυσε το προσωπικό του  δικηγορικό γραφείο, έχει χειριστεί τα τελευταία έτη εκατοντάδες υποθέσεις όλων των φασμάτων του δικαίου. Είναι μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει ειδικευτεί στο εργατικό δίκαιο, στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό δίκαιο, όπως και στο Τραπεζικό Δίκαιο με επίκεντρο την ρύθμιση οφειλών (δικαστικά και εξωδικαστικά). Διαθέτει σημαντική δικαστηριακή  εμπειρία με καθημερινές παραστάσεις στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων δικαιοδοσίας  της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας. Υποθέσεις που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια διαμόρφωσαν μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας,ενώ υπερασπιζόμενος δανειολήπτες ακύρωσε δικαστικά εκατοντάδες πλειστηριασμούς και πέτυχε μερικές από τις μεγαλύτερες διαγραφές οφειλών στην ιστορία του ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά).

Κostas Tsoukalas

 

Στο δημόσιο λόγο , μέσα από τις τηλεοπτικές του παρουσίες πήρε ξεκάθαρη θέση με αξιοπιστία και νηφαλιότητα κατά των πολιτικών που υπονόμευσαν τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και περιέστειλαν τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας . Παράλληλα έχει αναδείξει ως μείζονα στην δημόσια συζήτηση τα ζητήματα των ΑΜΕΑ .

 

Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε εφημερίδες για τις εξελίξεις στο εργατικό δίκαιο, στην κοινωνική ασφάλιση , στο καυτό ζήτημα του ιδιωτικού χρέους  και τις εξελίξεις στο οικογενειακό δίκαιο. Παρεμβαίνει συστηματικά  με άρθρα  σε εκδόσεις συλλόγων εργαζομένων , συνταξιούχων και επιμελητηρίων. Περαιτέρω, πέραν της αρθρογραφίας σε επιστημονικά περιοδικά, παρεμβαίνει με άρθρα – σχόλια περί των κοινωνικών και οικονομικών  εξελίξεων σε πανελλαδικές εφημερίδες και sites. Έχει εισηγηθεί σε πολλά σεμινάρια Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου ως εκπαιδευτής, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης σε θέματα εργατικής νομοθεσίας του περιοδικού «Επιχείρηση».

 

Είναι νομικός σύμβουλος Πανελλήνιων Συνδικαλιστικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων,  καθώς και πολλών επιχειρήσεων.

 

Μέσα από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο, γνωρίζει από πρώτο χέρι  τα προβλήματα της αγοράς , την ανασφάλεια του κόσμου της εργασίας, τα δίκαια παράπονα των συνταξιούχων της χώρας, την αγωνία των νέων για εύρεση στέγης  και το άγχος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ζητήματα εργασίας και ένταξης των νέων τεχνολογιών και της της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας.

 

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει αναπτύξει έντονη  κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε επί χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει διατελέσει Γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών την περίοδο 2006-2008 και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2008-2010.

A7400192

 

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι «ο δικηγόρος οφείλει να στέκεται στο  πλευρό της κοινωνίας», επέλεξε από την αρχή της επαγγελματικής του πορείας την υπεράσπιση των αδυνάμων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των δανειοληπτών.

 

Η πλούσια εμπειρία του και η στενή επαφή με τον κόσμο της εργασίας τον καθιστούν έναν άκρως κατάλληλο υποψήφιο για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Βουλή.

 

Στο Link μπορείτε να βρείτε άρθρα, συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις του κ. Τσουκαλά: linktr.ee/kostas.tsoukalas

 kostas__tsoukalas

kostastsoukalaseu

kdtsoukalas

 kostastsoukalas.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...