Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και σκάλα μπροστά από το Ναό του Αγίου Βασιλείου ζητά η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων

Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και σκάλα μπροστά από το Ναό του Αγίου Βασιλείου ζητά η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων
Επιστολή προς τον Δήμαρχο Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο απέστειλε η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων η οποία ζητά να προχωρήσει η ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Βασιλείου και παράλληλα να γίνει μία σκάλα μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος και από άτομα με ειδικές ανάγκες…


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ

«ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ»

Προς τον Κο Δήμαρχο Τρίπολης
Διά: το Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, που καλύπτει ένα μεγάλο σωματειακό χώρο και διοικείται από 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο και είναι μέλη από όλη την Αρκαδία κι από όλη την Ελληνική Επικράτεια. Η Ένωση αυτή ιδρύθηκε με κύριο σκοπό να συνεργαστεί με την τοπική Αυτοδιοίκηση για την Ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Το έργο που έχουμε εκτελέσει είναι πολυσήμαντο για την Αρκαδία:

1.      Κρατήσαμε το ιστορικό 11ο Σ.Π. στην Τρίπολη

2.      Πετύχαμε τη χωροθέτηση του στρατιωτικού αεροδρομίου και παραχώρησή του στο Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να λειτουργήσει σαν πολιτικό.

3.      Ήμασταν οι πρώτοι που ζητήσαμε ανάπλαση της Πλατείας Άρεως και κρατήσαμε το έργο στην επικαιρότητα διά μέσου του Τύπου με συνεχείς παρεμβάσεις και καταγγελίες έτσι ώστε στο τελικό αποτέλεσμα να έχουμε «Ένα οδυνηρό τοκετό μ΄ένα ανάπηρο παιδί!! Εδώ υπάρχουν ευθύνες!!

4.      Κρατήσαμε τις φυλακές της Περιφέρειας Πελ/νήσου στην Αρκαδία.

5.      Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και πετύχαμε να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Τροπαίων καθώς και την αξιοποίηση της δωρεάς της Κας Γκουντάνη.

6.      Συνεργασθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρο Ευάγγελο για την Αξιοποίηση των Φαραγγιών της Αρκαδίας και την Ανάδειξη των Ιερών Μονών της Αρκαδίας με στόχο να εντάξουμε την Αρκαδία στον Πνευματικό-Θρησκευτικό Τουρισμό της Ελλάδας.

7.      Οργανώσαμε το 1ο Συνέδριο της Ορθοδοξίας του Ελληνισμού στην Τρίπολη με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης και με τους Μητροπολίτες της Αρκαδίας καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Γιαννακούρα.

Για όλα τα παραπάνω, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την Ανάπτυξη και Ανάδειξη της Μάνας Γης Αρκαδίας.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, η οποία με την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου που έχει γίνει, θα βοηθήσουν πολύ στην αλλαγή της εικόνας της Πόλης και στη καλύτερη χρήση των δημοτών και επισκεπτών.

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Αγαπητοί Συνδημότες,

Εμείς ουδεμία σχέση είχαμε – έχουμε – ούτε επιθυμούμε να έχουμε με τις κομματικές ίντριγκες των Δημοτικών Εκλογών.

Εμείς κινούμεθα πάντα από αγνά ορθόδοξα και πατριωτικά αισθήματα «Άκρως ανιδιοτελή».

Απαιτούμε όμως οι Δημοτικοί Άρχοντες να συναποφασίζουν και να συνεργάζονται με γνώμονα, το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών, η δε εκκλησία να πρωτοστατεί ευλογούσα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην ομιλία του, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, ο τέως Δήμαρχος Καλαμάτας, από Κολλήνες καταγόμενος, είπε «Ντρέπομαι όταν έρχομαι στην Τρίπολη, έτσι όπως την καταντήσατε.! Η πρωτεύουσα του Μοριά, η έδρα της Περ/ρειας Πελ/σου να μην έχει Διοικητήριο!».

Το 1981 ο Γεώργιος Ράλλης έστειλε 52,5 εκατομμύρια για την αγορά οικοπέδου στην οδό Καλαβρύτων και το οποίο είχε δεσμεύσει ο Δήμος για Διοικητήριο.

Ο Αρκαδάρχης της Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και νεοσύλλεκτος Βουλευτής τότε στην Αρκαδία κι΄ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μαντινείας, πήραν το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το πήγαν στον Άγιο Χαράλαμπο για να αγοράσουν οικόπεδο με τρία εκατομμύρια. Δυστυχώς τα χρήματα τα μοίρασαν στους κομματικούς φίλους για ψηφοθηρία και οικόπεδο ούτε αγοράσθηκε και Διοικητήριο δεν αποκτήσαμε!!

Ο Μακροβιότερος Νομάρχης Αρκαδίας 6 μήνες προτού φύγει ξεκίνησε να φτιάξει Διοικητήριο στα σφαγεία. Ατυχία για την Τρίπολη η Απομάκρυνσή του, «αν καθόταν άλλα δέκα χρόνια... θα το είχε φτιάξει!!!».

Δεν νομίζουμε να νιώθουν υπερήφανοι οι διατελέσαντες στην εξουσία του τόπου. Η εξουσία στην Αρκαδία είναι συγκοινωνούντα δοχεία και «μη μου τους κύκλους τάραττε»! Αυτό κατέστρεψε τον τόπο μας!!!

Κύριοι, Σας γνωρίζουμε ότι:

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων αφού άκουσε τις απόψεις των Δημοτών του Δήμου Τρίπολης, όπου η πλειονότητα συμφωνεί για την ανάπλαση της Πλατείας Αγ. Βασιλείου, διότι η Πλατεία του Αγίου Βασιλείου είναι ένα κομμάτι του Ιστορικού Κέντρου, το οποίο δεν πρέπει να εξαιρεθεί από την μέχρι σήμερα ανάπλαση.

Για το σκοπό αυτό συναντηθήκαμε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρο, «τον Δεσπότη των Έργων», ο οποίος έκανε αναστήλωση και ανάπλαση σε όλα τα Μοναστήρια και τα έσωσε από τον αφανισμό!!

Προτείναμε λοιπόν στο Σεβασμιότατο η Ανάπλαση της Πλατείας να ξεκινήσει από το Μεγάλο Καφενείο και πέριξ μέχρι την Εκκλησία, όπου έμπροσθεν του Ναού να δημιουργηθεί σκάλα κατευθυνόμενη προς το Κέντρο της Πλατείας. Μέσα σ΄αυτή τη μελέτη να γίνει πρόβλεψη ώστε ο Ναός να είναι προσβάσιμος από τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ηλικιωμένους. Εξάλλου αυτό το προβλέπει και η νομοθεσία.

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι Σύμβουλοι,

Εμείς σήμερα σας καταθέτουμε μια πρόταση, η οποία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Πόλης και των Δημοτών

«Εμείς ψηφίσαμε Εσάς για να αποφασίζετε για μας»!!!

Καλούμε το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη να αποβάλει κάθε πικρία που τον διακατέχει και να κοιτάξει το συμφέρον της Πόλης, συνεργαζόμενος με όλους τους φορείς και ιδιαιτέρως με το Νέο Εκλεγμένο Δήμαρχο κ. Παυλή και τον Περιφερειάρχη Πελ/σου κ. Τατούλη για την ένταξη του έργου σε Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

«Οι ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται πάνω στην ειλικρίνεια και στην έντιμη συνεργασία».

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας



Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ

 

ΠΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

9 σχόλια

  • Judge Dredd
    Judge Dredd Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 11:06 Σύνδεσμος σχολίου

    @ "grobin" & "Πόση μ..@..@ υπάρχει σ αυτή την πόλη; Μα πόση;"
    Ειρήνη υμίν (και στους δύο)...
    https://www.youtube.com/watch?v=OyEc3Pfjwyc&hd=1

  • grobin
    grobin Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 06:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόση μ..@..@ υπάρχει σ αυτή την πόλη; Μα πόση
    Άκου φίλε με το ψευδώνυμο που προσπαθεί να προσβάλει τους άλλους, αλλά το μόνο που κάνει είναι να προσβάλει εσένα. 1) Άκου Νιόνιο, δεν ξέρω καμία πόλη στον κόσμο, που να σέβεται τον εαυτό της που να έχει πράσινο στο κέντρο, και μάλλον πριν το γνωρίσεις εσύ Καραγκιοζάκο ήταν σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση, η οποία να το καταστρέφει για να φτιάξει αυτή την αηδία.
    2) Και σαφέστατατα εκείνο το παρκάκι ήταν πολύ καλύτερο από αυτό το έκτρωμα. Ήθελε απλώς βελτιώσεις, τις οποίες Νιόνιε δεν τις κάνανε γιατί ήθελαν να το υποβαθμίσουν.
    3) Και μόνο ότι μου λες ότι επειδή την λέμε πλατεία (δηλαδή κοιτάς το όνομα), δεν μπορεί να είναι πάρκο ή άλσος,δηλαδή δεν μπορεί να έχει πράσινο δικαιολογείς απόλυτα το όνομα σου γι τον εαυτό σου. Κατάλαβες τη γελοιότητα του επιχειρήματός σου αυτού; Ελπίζω πάντως να μην είναι πολλοί σαν εσένα Καραγκιόζηδες ..............

  • Πόση μ..@..@ υπάρχει σ αυτή την πόλη; Μα πόση;
    Πόση μ..@..@ υπάρχει σ αυτή την πόλη; Μα πόση; Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 18:03 Σύνδεσμος σχολίου

    @ grobin Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 14:11
    Για ποιο «όμορφο» παρκάκι με το πράσινο, μιλάς ακριβώς, ρε μανούλα; Αυτό με το θεόξερο χορτάρι και με το συντριβάνι τίγκα στο σκουπιδαριό και τη μπόχα, που δεν το πλησίαζες στα 10 μέτρα, μην κολλήσεις καμιά αρρώστια; Ή μήπως αυτό το «πάρκο» οποίο δεν χρησίμευε σε τίποτα; Είχε μήπως αξιοποιηθεί ο χώρος και δεν το βλέπαμε; 'Η θέλεις να μας πείσεις ότι καθόσουν στο εν λόγω «παρκάκι» και θαύμαζες την ομορφιά του; Και αν ναι, σε ποια παγκάκια; Τα χιλιοσπασμένα και ξεχαρβαλωμένα, που ούτε σκύλοι δεν κάθονταν; Τα έχεις μπλέξει, ελαφρώς...Μάθε πρώτα τί είναι το πάρκο και μετά γράψε τις αμπελοφιλοσοφίες σου...Άλλωστε ο χώρος είναι ΠΛΑΤΕΙΑΑΑΑ! Πάμε πάλι: ΠΛΑΤΕΙΑΑΑ! Το κατάλαβες; ΠΛΑΤΕΙΑ Πετρινού λέγεται, όχι άλσος Πετρινού ή πάρκο Πετρινού...Νιόνιο...

  • grobin
    grobin Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 17:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι πραγματικά αντιαισθητικό και θα συμπληρώσω ότι είναι η ανάπλαση της τελευταίας δεκαετίας μεδεκαπενταετία. Αυτά φοβάμαι.....αντί να φτιάξουμε τίποτε όμορφο,να καταστρέψουμε κι αυτό που έχουμε. Βέβαια να σημειώσω ότι οι δύο πεζοδρομήσεις μου αρέσουν.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 16:58 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΠΑΡ'Ο ΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ

  • Χρήστος
    Χρήστος Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 15:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτές οι γυαλιστερές μπρούτζινες προτομές αρχιμανδριτών πέριξ του ναού προσβάλουν την αισθητική σε υπερθετικό βαθμό.

  • grobin
    grobin Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 14:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Όχι δεν συμφωνούμε όλοι με εσάς κύριοι της Πανελλήνιας Ένωσης Αρκάδων. Να μιλάτε μόνο εξ ονόματος των μελών σας και όχι και για μένα. Αν βρε παιδιά είχατε κάνει όλα αυτά να κατεβαίνατε να σας ψηφίζαμε στις εκλογές. Χαλαρώστε σωτήρες μας!!! Κι αν πρέπει να γίνει ανάπλαση, τι είδους ανάπλαση σκέφτεστε; Σαν αυτή που δημιουργήσατε στο Μαλιαροπούλειο με το συντριβάνι έκτρωμα; Γιατί μόνο έκτρωμα μπορώ να φανταστώ το να καταστρέψετε εκείνο το όμορφο παρκάκι με το πράσινο για να μου φτιάξετε μεταλλικό στέγαστρο. Επίσης έχετε σκεφτεί πώς θα ρυθμιστεί το κυκλοφοριακό;
    Και μην ξεχνάτε ότι μιλάτε μόνο για τα μέλη σας κι όχι για όλους!!!

  • GIO
    GIO Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 13:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΩΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..ΠΑΥΛΗ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ..Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ....ΧΘΕΣ

  • Neolaia
    Neolaia Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 13:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Άντε και κλείνουμε και την πλατεία του Αγίου Βασιλείου, έχει καταλάβει κανείς ότι δεν θα υπάρχει πια κέντρο; Από που θα περνάει η κίνηση από την δυτική πλευρά της πόλης στην ανατολική; Δηλαδή θα αποκλείσουμε κάθε διερχόμενο αυτοκίνητο από Σταθμό ΟΣΕ και Βασιλόπουλο, προς Νοσοκομείο και έξοδο για χωριά (Ροεινό κλπ). Όλοι αυτοί θα περνούν από ΟΗΕ και περιφερειακό;

    Όχι, δεν συμφωνούμε όλοι οι πολίτες κύριοι της Πανελλήνιας Ένωσης Αρκάδων! Εκτός κι αν έχετε μια ουσιαστική κυκλοφοριακή μελέτη να παρουσιάσετε που να εξυπηρετεί τους πολίτες και προπάντων καταστάσεις αναγκών!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...