Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Κέντρο Πρόληψης στην ετήσια Προσκοπική γιορτή (εικόνες)

Το Κέντρο Πρόληψης στην ετήσια Προσκοπική γιορτή (εικόνες)

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», το Σάββατο 14 Ιουνίου, συμμετείχε στην ετήσια Προσκοπική γιορτή που γίνεται στο εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου. Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά γιατί γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια του προσκοπισμού στη Τρίπολη.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα Στελέχη του Κέντρου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους παρευρισκομένους για τις πολύπλευρες δράσεις Πρόληψης και Συμβουλευτικής του Κέντρου που απευθύνονται στην ευρύτερη κοινότητα, καθώς και να διανείμουν έντυπο υλικό.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθίσταται ζωτικής σημασίας η δικτύωση και η συνεργασία ανάμεσα στους φορείς που έχουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους τα παιδιά και τους νέους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κοινωνική ασπίδα προστασίας ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης. Ας μην ξεχνάμε ότι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των νέων και η ενασχόλησή τους με δημιουργικές δραστηριότητες που δίνουν την ευκαιρία για αλληλεπίδραση, διασκέδαση, ομαδικές διεργασίες, τους βοηθά να επικοινωνούν και να μαθαίνουν εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δημιουργίας, παράγοντες που ενισχύουν την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και προστατεύουν απέναντι στην εμφάνιση προβλημάτων συμπεριφοράς.

Ευχαριστούμε το 3ο Σώμα Προσκόπων Τρίπολης για τη φιλοξενία και την ευκαιρία που μας έδωσε να προβάλλουμε το έργο του Κέντρου Πρόληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλέντι για τα 100 Χρόνια Τριπολιτσιώτικου Προσκοπισμού (vd)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...