Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιπλέον κονδύλια για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με .. υπογραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου!

Επιπλέον κονδύλια για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με .. υπογραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου!
Με την υπογραφή νέων κατανομών, πριν από τρεις ημέρες (23/6/2014) από τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια σε δύο προγράμματα από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» (ΕΠΕΑΑ) ξεπεράστηκε το πρόβλημα της προσωρινής παύσης πληρωμών λόγω της εξάντλησης των κονδυλίων από την αυξημένη απορρόφηση πιστώσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.


Το πρόβλημα της εξάντλησης των κονδυλίων και της προσωρινής παύσης πληρωμών έλυσε ο Αρκάς υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» και για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων».

«Η πρόταση του κ. Κωνσταντινόπουλου που υιοθετήθηκε και υλοποιήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν η άμεση αύξηση των κατανομών των πιστώσεων, μέσω της οποίας οι δικαιούχοι και των δύο προγραμμάτων συνεχίζουν να εξυπηρετούνται και οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά για τους επόμενους μήνες» γράφει το thepaper.gr.

Ειδικότερα, στις 23-6-2014 υπογράφηκαν νέες κατανομές σε 2 προγράμματα από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» (ΕΠΕΑΑ) καθόσον η αυξημένη απορρόφηση πιστώσεων κατά το Α' εξάμηνο του 2014 είχε ως αποτέλεσμα την εξάντληση των διαθεσίμων κονδυλίων και ως εκ τούτου την προσωρινή παύση των πληρωμών.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» η διατεθείσα κατανομή συνολικού ύψους € 2,6 εκατομμυρίων ευρώ εξαντλήθηκε στις 16.05.2014. Αντιστοίχως, οι πιστώσεις που αφορούσαν στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων» εξαντλήθηκαν στις 17.06.2014.

Σύμφωνα με τη νέα κατανομή στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» διατίθενται € 865.000 εντός του Ιουνίου και επιπλέον € 4,5 εκατ. για τους επόμενους τρείς μήνες. Για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων» διατίθενται € 4,8 εκατ. και € 5,5 εκατ. αντιστοίχως.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...