Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: «Η Κυβέρνηση, χέρι-χέρι με τα "όρνεα"»

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: «Η Κυβέρνηση, χέρι-χέρι με τα "όρνεα"»
Σε ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνονται τα εξής: «Αργεντινή 2001. Το εξωτερικό χρέος ξεπερνά τα 93 δισ. δολάρια. Ο πρόεδρος της χώρας και μέλη της κυβέρνησης φυγαδεύονται με ελικόπτερο για να αποφύγουν την οργή του λαού.


Η μονή εφικτή λύση εκείνη την περίοδο, που θα διαφύλαττε την εθνική κυριαρχία της χώρας και την αξιοπρέπεια του λαού της, ήταν η στάση πληρωμών έναντι των δανειστών. Ο αείμνηστος Πρόεδρος Νέστωρ Κίρχνερ πρότεινε διαγραφή του χρέους - "κούρεμα" της τάξης του 66%, απόφαση που δέχτηκαν το 93% των δανειστών. Το υπόλοιπο 7% των δανειστών πούλησε τα δάνεια σε διεθνείς κερδοσκοπικούς χρηματιστηριακούς ομίλους (τα περίφημα hedge funds - τα γνωστά "όρνεα"), που τα αγόρασαν στο 10% της αξίας τους ενώ διατήρησαν και το δικαίωμα, κάποια στιγμή, να εισπράξουν το 100% από την Αργεντινή με όλα τα "νόμιμα" τοκοχρεολύσια.

Μια τέτοια "καθαρή δουλειά" αποκαλείται σήμερα στη χώρα μας και στους κύκλους των δανειστών “business as usual”, αφού τα δάνεια από Ελληνικές τράπεζες έχουν κτυπήσει «κόκκινο» προ πολλού. Σήμερα οι ίδιες οι τράπεζες, πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές ανείσπρακτα δάνεια σε hedge funds - "όρνεα". Αυτοί οι ληστρικοί όμιλοι αξιοποιούν το "φιλικό" ξένο δικαστικό δίκαιο, που σήμερα ισχύει στην χώρα μας και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν σε μια ληστρική επιδρομή έναντι των δανειζομένων στην Ελλάδα με όρους αποικιοκρατίας, εξασφαλίζοντας τεράστια υπερκέρδη, έξω από κάθε διεθνές και εθνικό, ηθικό και δικαστικό δίκαιο.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου της Ν. Υόρκης υπέρ των κερδοσκοπικών hedges funds στην περίπτωση της Αργεντινής, αποτελεί μια ξεκάθαρα πολιτική απόφαση, που προσπαθεί εκβιαστικά να δημιουργήσει νέα, πρωτοφανή δεδομένα, στα πλαίσια του νέου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, και τούτο γιατί και στην Αργεντινή τότε, είχαν υπογραφεί οικονομικές συμφωνίες με βάση το Αμερικανικό δίκαιο. Η δικαστική απόφαση υπέρ των κερδοσκοπικών hedges funds, τα οποία διεκδικούν το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίων, δικαιώνει τις απαιτήσεις τέτοιων πιστωτών και τις θεωρεί ισχυρότερες από τις όποιες συμφωνίες μεταξύ κυρίαρχων κρατών και δανειστών διεθνώς.

Τα νεοφιλελεύθερα μέσα και τα παπαγαλάκια τους μιλούν για χρεοκοπία στην Αργεντινή αποσιωπώντας το γεγονός ότι σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας δεν πρόκειται να υπάρξουν συνέπειες στην οικονομία της χώρας. Η σημερινή Αργεντινή δέχτηκε την πρόταση της ομάδα των BRICS (Ρωσία, Βραζιλία, Κίνα, Ν. Αφρική, Ινδία), για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ομάδα τους, έχει ανεργία 5,6% από 31% το 2001, ρυθμό ανάπτυξης 4% για το 2013 και συναλλαγματικά αποθέματα που ξεπερνούν τα 29 δις δολάρια, γεγονός από άνοιξε την "όρεξη των ορνέων" για άμεση είσπραξη δάνειων που είχαν αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές.

Μακάρι λοιπόν να είμαστε Αργεντινή και να είχαμε μια Κυβέρνηση που θα υπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας και όχι των τοκογλύφων. Μακάρι να είχαμε μια Κυβέρνηση που θα στήριζε τις προσπάθειες της Αργεντινής, μιας χώρας που αντιστέκεται και όχι τα συμφέροντα των κερδοσκοπικών διεθνών hedges funds που απαιτούν να έχουν κέρδος 1680%. Μακάρι να μην ήταν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της χώρας μας οι ποιο ένθερμοι υποστηρικτές των "ορνέων", τόσο που να νομίζει κανείς ότι η Ελλάδα είναι χώρα πιστωτής και όχι χρεώστης!

Τι σόι υποτελείς είναι αυτοί που μας κυβερνούν! Όσο γρηγορότερα φύγουν τόση λιγότερη ζημιά θα προκαλέσουν σε όλα τα πεδία της πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής μας ζωής.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...