Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χαλάζι σε μέγεθος .. καρυδιού προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε αγροτικές περιοχές της Αρκαδίας! (vd)

Χαλάζι σε μέγεθος .. καρυδιού προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε αγροτικές περιοχές της Αρκαδίας! (vd)
Ολοκληρωτική καταστροφή προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (6 Αυγούστου 2014) σε χωράφια με αμπέλια και οπωροκηπευτικά στον κάμπο της Μηλιάς, μετά την έντονη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε στην περιοχή.

Αμπέλια, ντομάτες, πεπόνια, φασολάκια, σέλινα και άλλα αγροτικά προιόντα, κυρίως στην περιοχή του χωριού Λουκά, αλλά και χωράφια με ντομάτες στην περιοχή του Παλαιόπυργου επλήγησαν από χαλάζι, διάρκειας μισής ώρας και μεγέθους ίσο με ένα καρύδι!

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, θα κάνουν τις δηλώσεις των ζημιών που έπαθαν και ελπίζουν να βγει άμεσα κλιμάκιο για να εκτιμήσει την καταστροφή των χωραφιών τους.

Οι αποζημιώσεις βέβαια καθυστερούν περίπου ένα χρόνο και οι παραγωγοί βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, καθώς όπως λένε χρωστούν λεφτά στους γεωπόνους και δε μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά, δραστηριότητα από την οποία ζουν τις οικογένειες τους.

Δήλωσαν ότι δεν είναι αισιόδοξοι για τις αποζημιώσεις, αφού και πέρυσι που έπαθαν μεγάλες ζημιές στα αμπέλια τους, δεν αποζημιώθηκαν από τον ΕΛΓΑ.
Αυτή η καταστροφή στην περιοχή του χωριού Λουκά, έχει να γίνει εδώ και 10 χρόνια!

(To βίντεο είναι της Αρκαδικής Τηλεόρασης).

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...