Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ … κόντρα στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση (vd)

Τρίπολη - Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ … κόντρα στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση (vd)
Φεστιβαλική εκδήλωση διοργανώθηκε από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη με θέμα "Η νεολαία στο στόχαστρο από χαμένη γενιά σε γενιά ανατροπής"... κόντρα στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση, πέρα από τα μνημόνια και το φασισμό, στο Πνευματικό κέντρο το απόγευμα του Σαββάτου.

Ομιλητές ήταν ο Νίκος Χουντής (μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ευρωβουλευτής), ο Σακελλαρίδης Γαβριήλ (επικεφαλής Ανοιχτής πόλης), ο Σβέρκος Νίκος (αρθρογράφος της εφημερίδας των συντακτών) και ο Βελεγράκης Γιώργος (μέλος του Κ.Σ. ΣΥΡΙΖΑ).

Το "άνοιγμα" της εκδήλωσης και το συντονισμό έκανε ο Καραλής Διονύσης (μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης). 

Στο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφιών με θέμα τον αντιφασισμό, φωτογραφίες από κοινωνικά κινήματα, χαριστικό παζάρι, έκθεση βιβλίου και αναψυκτήριο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τονίστηκε ότι η νεολαία έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά απ' την άλλη είναι αυτή που καλείται να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η κυβέρνηση επιτίθεται με τα μέτρα που λαμβάνει, δέσμια της ΤΡΟΙΚΑ, στην νεολαία και όταν λέμε νεολαία εννοούμε και όλους αυτούς που είναι 35 χρονών και δε μπορούν να φύγουν από το παιδικό τους δωμάτιο, δε μπορούν να κάνουν οικογένεια, να δουλέψουν και φυσικά να αντιμετωπίσουν τα τεράστια αδιέξοδα που βιώνουν.

Επίσης έγινε αναφορά από όλους τους ομιλητές στους voucherάδες, εννοώντας όλους τους νέους που δουλεύουν μέσω των 5μηνων voucher σε επιχειρήσεις και φορείς, μια κατάσταση, όπως είπαν, η οποία παρουσιάζεται μάλιστα ως προνόμιο για όποιον τελικά καταφέρει να ενταχθεί σε αυτά.

Η ανεργία, η εργασιακή ανασφάλεια, είναι αυτά που κάνουν τους νέους πολλές φορές να μη συμμετέχουν στα κοινά και να απομονώνονται από όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Τα αυτονόητα έχουν γίνει πλέον ζητούμενα, από τον ελεύθερο χρόνο μέχρι το δημόσιο χώρο, καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά και μας καθιστούν ανίκανους να χρησιμοποιήσουμε την κριτική μας σκέψη.

Τα πάντα όμως είναι επένδυση και καλούμαστε όλοι οι νέοι να αντισταθούμε δυναμικά σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

Η παιδεία και η έρευνα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και ο νέος να γίνει χρήσιμος και δυναμικός για την κοινωνία.
Ότι ο κόσμος θα βρεθεί μπροστά στο δίλλημα περί συνέχισης του μνημονίου και της λιτότητας ή να σταματήσει αυτή η πολιτική και να ενισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Νίκος Χουντής.

Στο τέλος έγινε ρεμπέτικο γλέντι με τους Καθ' Ωδών-Kathodon.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...