Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανακοινώθηκαν νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις στην Αρκαδία από το νέο ΕΣΠΑ (vd)

Ανακοινώθηκαν νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις στην Αρκαδία από το νέο ΕΣΠΑ (vd)
Εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο ΕΦΕΠΑΕ και το Επιμελητήριο Αρκαδίας σχετικά με την «Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 - Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις».
Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή, και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Μίλησαν επίσης ο Διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ κ. Αλέκος Μακρής , η Διευθύντρια της Διαχειριστικής κ. Μάγδα Πετροπούλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με θέμα «Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 – Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις» εξήγγειλε την ενεργοποίηση συνολικού προϋπολογισμού 125 εκ. ευρώ, εμπροσθοβαρών δράσεων του ΕΠΑνΕΚ (πριν δηλαδή από την οριστική έγκριση του ΕΣΠΑ 2014-2020) για τις οποίες την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει προδημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων, που θα αφορούν τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.
Οι τομείς παρέμβασης της επιχειρηματικότητας (συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ) και των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, του ανθρώπινου δυναμικού και πιλοτικές δράσεις για την έρευνα και την καινοτομία είναι οι εξής
Α. Μικρή και Μεσαία Επιχειρηματικότητα (50 εκ. ευρώ)
Β. Ανθρώπινο Δυναμικό (75 εκ. ευρώ)
Γ. Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία (73 εκ. ευρώ)
Επίσης ανακοίνωσε πως την περίοδο 2007-2013, υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περίπου 1.600 έργα (250 στο νομό Αρκαδίας) με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 600 εκ. € (150 εκ € αφορούν στο νομό Αρκαδίας), ενώ ακόμη 19 εκ € αφορούν σε δράσεις για τη δημιουργία για την υποστήριξη της νέας επιχειρηματικότητας μέσω του Ε.Π. Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων. Η απορρόφηση μέχρι στιγμής έχεις φτάσει τα 343 εκ. € (75 εκ ε αντίστοιχα στην Αρκαδία).
Οι κατηγορίες έργων που ενισχύονται είναι ο τουρισμός με ιδιωτικές επενδύσεις, η Δημιουργία 221 επιχειρήσεων από νέους και γυναίκες και άλλες ομάδες πληθυσμού (ΡΟΜ-Τρίτεκνοι), ο τομέας της έρευνας και τεχνολογίας, ο τομέας της ενέργειας, ο τομέας του Πολιτισμού και έργα τουριστικών υποδομών
Επίσης τόνισε πως θα καταπολεμήσουν τη γραφειοκρατία και θα μειώσουν τη συγκέντρωση δικαιολογητικών για να επισπεύδονται οι διαδικασίες.
Ο Κωνσταντινόπουλος κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε: «Εργαζόμαστε εντατικά όλοι μαζί με ένα και μοναδικό στόχο: την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας σε όλη την Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Αρκαδία μας, με σχέδιο, συνέπεια και ευθύνη για τους πολίτες και για τη χώρα. Για το μέλλον μας».
Μ.Σ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...