Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπαράζ ανακοινώσεων για απόλυση στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπαράζ ανακοινώσεων για απόλυση στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας
Σειρά ανακοινώσεων έχουν εκδοθεί χθες και σήμερα για απόλυση εργαζομένου του ΚΤΕΛ. Οι ανακοίνωσεις είναι από τον Ομοσπονδία του Εργαζομένων, από τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» έχει ζητήσει τη θέση της διοίκησης του ΚΤΕΛ στο θέμα αυτό και αναμένει την απάντηση της για να την αναρτήσει.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΜΕ
 
«Η καταπάτηση της νομιμότητας και των εργασιακών δικαιωμάτων από τα ΚΤΕΛ και τους μετόχους τους λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις.
Χθες απολύθηκε από μέτοχο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, Στάθης Αργυράκης, μετά από 20 χρόνια δουλειάς και χωρίς να συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο ν. 1264/1982 για την απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους.
Η απόλυσή του ήρθε ως «απάντηση» στις διεκδικητικές ενέργειες του σωματείου για τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους του ΚΤΕΛ Αρκαδίας σε ό, τι αφορά το χρόνο εργασίας των οδηγών και πολλά άλλα θέματα και ως κύρωση για την άρνησή του να υπογράψει ατομική σύμβαση με εξευτελιστικές αποδοχές.
Εδώ και μήνες, όπως έχουμε καταγγείλει, σε πολλά ΚΤΕΛ ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της απόλυσης. Η απειλή έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά με πολυάριθμες απολύσεις σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας.
Με την απόλυση του προέδρου του σωματείου και μέλους του ΔΣ της ΟΣΜΕ, για την οποία δε στάθηκε εμπόδιο ούτε η απαγόρευση του ν. 1264/1982, τα ΚΤΕΛ και οι μέτοχοί τους δείχνουν ότι είναι αδίστακτοι και αποφασισμένοι να μη σταματήσουν πουθενά.
Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει άμεση λύση στην πρωτοφανή αυτή περίπτωση παράνομης απόλυσης συνδικαλιστή.
Ωστόσο, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη και πολιτικής λύσης στο πρόβλημα που άνοιξε με το πδ 94/2014, το οποίο έχει «λύσει τα χέρια» σε όσους εκβιάζουν τους εργαζόμενους για ατομικές συμβάσεις με εξευτελιστικές αποδοχές.
Η νέα κυβέρνηση τίθεται πλέον προ των ευθυνών της.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ»
 
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
 
«ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
H ΓΣΕΕ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική ενέργεια των ΚΤΕΛ Αρκαδίας, τα οποία προχώρησαν σε απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους επειδή έπραξε το αυτονόητο. Διεκδίκησε ως πρόεδρος του τοπικού σωματείου και ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας και αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ, την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά στο χρόνο εργασίας των οδηγών και αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με εξευτελιστικές αποδοχές.
Η απόλυση του συνδικαλιστή Στάθη Αργυράκη έρχεται να προστεθεί στις πολυάριθμες απολύσεις, που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας, με τους εργοδότες να καταπατούν νόμους όπως το νόμο 1264/1982 και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να έχουν ρόλο παρατηρητή.
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της ΟΣΜΕ και απαιτεί από την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να δώσουν άμεσα λύση, βάζοντας φραγμό στις αυθαιρεσίες του συγκεκριμένου κλάδου μεγαλοεργοδοτών που παράνομα πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ»
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ
"ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
18 - 3 - 2015
Η καταπάτηση της νομιμότητας και των εργασιακών δικαιωμάτων λαμβάνει πλέον σαρωτικές διαστάσεις.
Χθες απολύθηκε από μέτοχο του ΚΤΕΛ  Νομού Αρκαδίας Α.Ε., ο πρόεδρος του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας, μέλος της Διοίκησης Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, Σύνεδρος του ΕΚΑ Αρκαδίας και Σύνεδρος της ΓΣΕΕ, ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, μετά από 20 χρόνια δουλειάς και χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος και καμία προϋπόθεση που προβλέπεται από το ν. 1264/82 για την απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους.
Ο μόνος λόγος είναι η συνδικαλιστική του δυναμική και δράση κ η συνεχής ανάδειξη και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νομιμότητας καθώς και η άρνηση του σωματείου να συναινέσει και να υπογράψει ατομικές συμβάσεις Μεσαιωνικού Τύπου με την απειλή της απόλυσης.
Το Προεδρικό Διάταγμα 94-13-8/2014 άνοιξε τις ορέξεις των εργοδοτών να ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της απόλυσης. Η απειλή έχει πάρει σάρκα και οστά με πολυάριθμες απολύσεις σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας.
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας έχει πάρει μέρος σε συλλαλητήρια που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία ΟΣΜΕ. Με την απόλυση του Προέδρου του Σωματείου το ΚΤΕΛ και οι μέτοχοι δείχνουν ότι είναι αδίστακτοι και αποφασισμένοι να μην σταματήσουν πουθενά.
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας είναι αλληλέγγυο και στηρίζει συνδικαλιστικά και με κάθε νόμιμο τρόπο το συνάδελφο Πρόεδρο.
Καλεί τους εργαζόμενους να μη λυγίσουν και να είμαστε όλοι ενωμένοι και σε αγωνιστική εγρήγορση.
Παράλληλα, καλεί το Προεδρείο της ΓΣΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για την απόσυρση του πδ 94/13-8-2014 που έχει λύσει τα χέρια σε όσους εκβιάζουν και αναγκάζουν τους εργαζομένους να ζουν με μισθούς τριτοκοσμικούς και σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Παράλληλα, υπενθυμίζει στην Νέα Κυβέρνηση τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις και την καλεί να τις κάνει πράξη.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε για την μεγάλη νίκη και ανατροπή.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...