Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλάσης: «Είναι ώρα για παρέλαση και χορούς;»

Βλάσης: «Είναι ώρα για παρέλαση και χορούς;»
Ανοιχτή επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, με τίτλο «Είναι ώρα για παρέλαση και χορούς;».


Στην επιστολή αναφέρει: «Η 25η Μαρτίου 1821, αρχή της Εθνεγερσίας και ημέρα της Παλιγγενεσίας, μνημονεύεται με συγκίνηση και τιμάται από όλους τους Έλληνες, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ΤΡΙΠΟΛΗ, με σημαντικότατη συμμετοχή στην ευόδωση του Αγώνα και με μεγάλο μερίδιο εθνικής τιμής και επαίνου, δικαιούται να γιορτάζει με ξεχωριστή υπερηφάνεια και λαμπρότητα την επέτειο αυτή. Και οι Τριπολίτες νιώθουν και βιώνουν το νόημά της.

Όμως, η σημερινή ΚΑΤΟΧΗ της πόλης από τα σκουπίδια, η απαράδεκτη εικόνα δρόμων και πλατειών, η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία συσσώρευση και παραμονή παντός είδους απορριμμάτων σε κάθε σημείο της, εξαφανίζουν κάθε διάθεση χαράς και πανηγυρικών εορτασμών.

Ως δημότης και ως γιατρός, έκρουσα έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου στην Πολιτεία, κατέθεσα αγωνιώδη Eρώτηση στους υπουργούς, έφερα το θέμα στην Βουλή - έναν και πλέον μήνα τώρα!

Ουδεμία κίνηση, ουδεμία συγκίνηση... και ουδεμία ουσιώδης απάντηση με λόγια που να συνοδεύονται από πράξεις.........

Η Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού (Δήμος και Περιφέρεια) αποδεικνύεται, στην πράξη, ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αναλώνεται σε αλληλοκατηγορίες. Η υπόθεση της ξέφυγε. Προσβάλλει την πόλη και τους πολίτες, οι οποίοι μαζικά βγήκαν στους δρόμους – μάταια μέχρι στιγμής.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περιορίζεται στη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης προς το Δήμο Τρίπολης (με χρέωση λογαριασμού του Υπουργείου που ούτως ή άλλως προορίζεται για την κάλυψη αναγκών των ΟΤΑ) παραπέμποντας το θέμα στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης.

Με τη σειρά του, ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου δηλώνει αναρμόδιος, «πετάει το μπαλάκι» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αρκείται στην αναφορά σε σχετικό διαγωνισμό.

Η δε Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης προχωρούν στην έγκριση όρων μεταξύ τους προγραμματικής σύμβασης, για την υλοποίηση έργου με σκοπό την αντιμετώπιση της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης, προκαλώντας έντονες ενστάσεις, καθώς με τον τρόπο αυτό, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πρόσκαιρα και προοιωνίζεται επανεμφάνισή του, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, η παρουσία μου στην εορτάσιμη Δοξολογία και στην Απόδοση Τιμής στο Μνημείο - αποτελεί και καθήκον και χρέος και χαρά. Ως εκεί όμως. Ούτε τα μάτια ούτε η καρδιά αντέχουν το σουρεαλιστικό και σίγουρα κωμικοτραγικό σκηνικό παρελάσεων, χορών, τραγουδιών και επιδείξεων μέσα στη σημερινή πραγματικότητα της πόλης.

Τα σκουπίδια θα φύγουν ασφαλώς -ελπίζω εντός ημερών. Η οργή των δημοτών θα τα απομακρύνει. Ευχή και ελπίδα και προσπάθεια όλων μας: να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, να μην ξαναδούμε στην Τρίπολη και στα χωριά του Δήμου τις εικόνες που βλέπουμε τρεις μήνες τώρα, λόγω ανικανότητας ή σύγκρουσης συμφερόντων. Και τότε θα έχουμε καιρό και διάθεση για παρελάσεις, για χορούς, για γιορτές...»

3 σχόλια

  • ευθυμια
    ευθυμια Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    γιατι η πολιτεια δεν κλεινει φυλακη ολους αυτους που επιβαρυνουν τη δημοσια υγεια;
    Το αυτοφορο ισχυει μονο για τους εργατες του μεροκαματου ή για τους ανεργους!
    Διαβαστε όλοι σας τη διακηρυξη των ανθρωπινων δικαιωματων!

  • ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΩΤΗΣ
    ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΩΤΗΣ Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 19:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδή σαν να μην έγινε τίποτα εσείς να κάνετε μετά τις δηλώσεις για την ημέρα και όλα καλά και όλα ωραία
    Να σας ευχαριστήσουμε που ήρθατε και στον σκουπιδότοπο που ζούμε και να σας παρακαλέσουμε να έρθετε και το Πάσχα να σας σερβίρουμε κοκορέτσι από ποντίκια φρέσκα που θα σφάξουμε για το καλό μια και θα τα έχουμε σε αφθονία μέχρι τότε
    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 18:43 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ,ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΛΟΓΙΑ ΕΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΜΩΣ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...