Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια στον Άγιο Βλάση: «Θα πεθάνουμε εμείς για να ζήσουν στην Τρίπολη» (vd)

Σκουπίδια στον Άγιο Βλάση: «Θα πεθάνουμε εμείς για να ζήσουν στην Τρίπολη» (vd)
Φορείς και κάτοικοι της Σιλίμνας συγκεντρώθηκαν, τη Δευτέρα, στο Εργατικό Κέντρο, για το ζήτημα της εναπόθεσης των απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση και τι ς επιπτώσεις που έχει αυτό στην περιοχή και στο περιβάλλον.
Το μέλος της επιτροπής των κατοίκων, Παναγιώτης Ζαρμπαλάς, αρχικά ενημέρωσε τον κόσμο λέγοντας πως «έχουμε μια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Βλάση, ύστερα από δυο αναφορές που έγιναν στη διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Η αυτοψία έδειξε πως υπάρχει μόλυνση εκεί και περιμένουμε την επιβολή προστίμου από την Περιφέρεια».
«Ο εισαγγελέας είναι ενήμερος γι’ αυτό όπως και για την αναφορά της πυροσβεστικής που ίσως εξαιτίας αυτής να βγήκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία  έλεγε για την κοπή των δέντρων» πρόσθεσε…
Ενώ, στη συνέχεια, είπε: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε κάποιες κινήσεις, αν και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι δε θα κόψει ούτε ένα δέντρο».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δημήτρης Κωτσιόπουλος λέγοντας πως «αυτή η ενέργεια είναι απαράδεκτη, το να τοποθετούνται σκουπίδια μέσα σε δάση και να δημιουργούνται χωματερές είναι άκρως επικίνδυνο».
«Είναι λυπηρό να διδάσκουμε τα παιδιά προστασία του περιβάλλοντος και τα παραδείγματα άλλων να είναι το άδειασμα σκουπιδιών μέσα στο δάσος» πρόσθεσε.
Αμέσως μετά ένας από τους κατοίκους της Σιλίμνας φανερά ενοχλημένος από αυτή την εξέλιξη στο θέμα των απορριμμάτων είπε πως «Ο υδροφόρος ορίζοντας θα μολυνθεί όλος. Θα πεθάνουμε εμείς για να ζήσουν εδώ στην Τρίπολη. Μάς βρήκαν αδύναμους».
Μ.Σ.

 

6 σχόλια

  • σςςςςςςςςςς
    σςςςςςςςςςς Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 23:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τι φίδια. Βόες, κροταλίες και οχιές με δυο κέρατα!

  • Στο λάκκο με τα φίδια
    Στο λάκκο με τα φίδια Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 13:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Η άσχετη Γιαννούλη στο Δ.Σ. όχι μόνο υπονόησε τα πλημμυρικά φαινόμενα χωρίς να τα κατονομάζει ευθέως για ευνόητους λόγους, αλλά ανέφερε κάποια στιγμή και για ρίψη των σκουπιδιών στο.....λάκκο!!!! Τόσο επικίνδυνα άσχετη και ανενημέρωτη. Αυτή θα μου πεις δεν ξέρει καλά καλά το κέντρο της πόλης, θα ξέρει τα πέριξ? Που τον είδε το λάκκο? Το Πλάτωμα νομίζει ότι είναι? Βράχος κάθετος από τη μια πλευρά και το υπόλοιπο ανοιχτό. Ένα χωράφι είναι κυρά μου στην ουσία, ανώμαλο κι επικλινές στο μεγαλύτερο μέρος του!! Ο βράχος έιναι από την πάνω πλευρά του βουνού, και μετά από αυτό που βλέπουμε στις φωτό αρχίζει σταδιακά να κατηφορίζει! Σε πλαγιά βουνού είναι στην ουσία τα σκουπίδια κυρά μου! Παράτα μας!!! Κάνε καμία άλλη δουλειά!

  • Καήκαμε
    Καήκαμε Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 13:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Τέλος τη λογικής να σου πω πώς δουλεύει;; Ε, ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Τόσο απλά! Αποδείχθηκαν πολύ λίγοι οι τύποι!! Μαύρο φίδι που μας έφαγε με δαύτους!

  • Τέλος τη λογικής
    Τέλος τη λογικής Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 11:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε σεις τώρα που κλείνουν με εντολή της κυβέρνησης όλες οι χωματερές αυτοί θα κόψουν δέντρα για να κάνουν νομότυπη τη χωματερή τους? Ε, θά είναι και η τελευταία πράξη του παυλή ως δήμαρχος, θα δημιουργηθεί σάλος!!! κακά τα ψέματα, το έκανε μόνο και μόνο επειδή δεν πήρε έγκριση για το χώρο. Η Γιαννούλη το είπε στο συμβούλιο, να μην κοπούν τα δέντρα γιατί ξέρουμε είπε όλοι τι κίνδυνος υπάρχει, να μην τα ξαναλέμε (απέφυγε να πει τις λέξεις πημμυρικά φαινόμενα γιατί είχε έτσι κι αλλιώς σκοπό να ψηφίσει). Αν γίνονται συχνές επιχωματώσεις -που ξέρω ότι έχουν γίνει κάποιες- δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρός από φωτιά. Κρίμα λοιπόν να κοπεί έστω ένα δέντρο στο σημείο από όπου κατεβαίνουν νερά πανεύκολα κάθε φορά που έχει ισχυρή βροχόπτωση!!! Για το νομότυπο του πράγματος, ας πρόσεχαν, δεν τους φταίει κανείς, και σίγουρα όχι το δάσος! Να εστιάσουμε λοιπόν στη μόλυνση. Ο κίνδυνος τεράστιος δίπλα στο νερό που πίνουμε, κι ας σφυρίζουν αδιάφορα όλοι. Αν μείνουν τα σκουπίδια για πολύ καιρό, αν πάμε για το χειμώνα με τις βροχές θα είναι τραγικές οι επιπτώσεις! Τα νερά θα την...κατηφορίζουν για να το πούμε τελείως λαϊκά τη μόλυνση προς την πόλη με την ταχύτητα του φωτός!! Τα τοξικά και ραδιενεργά (ακτινογραφίες κ.α.) του νοσοκομείου....διαχωρίστηκαν, ή ρίχτηκαν κι αυτά αδιακρίτως στο δάσος και στο νερό μας? Όταν ο Παυλής όμως είδε τα σκούρα με την Αποκεντρωμένη δεν δίστασε να κόψει κονδύλι αποψίλωσης του δάσους για καθαρά τυπικούς λόγους τελικά, αλλά αυτό το ρημάδι το ειδικό υλικό τσιγγουνεύτηκε να το βάλει για να είναι μάγκας και ας το πούμε καλυμμένος από τη μόλυνση!! Αφού τα κατάφερε λοιπόν έτσι όπως τα κατάφερε να πάρει τα σκουπίδια από εκεί το συντομότερο δυνατόν! Γεμίσαμε τον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης μας με προβλήματα, θα τα βρούμε όλα μπροστά μας. Μετά το έγκλημα της Αγ. Τριάδας κι άλλο έγκλημα...Πόσα εγκλήματα τελικά σηκώνει ο πόλη νομίζετε? Πραγματικά πως δουλεύει το μυαλό ορισμένων δεν μπορύμε να το καταλάβουμε!

  • ΞΥΠΝΑΤΕ
    ΞΥΠΝΑΤΕ Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 00:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξυπνάτε, πιάστε τα ταμπούρια, αυτοί θα μπούνε μια ωραία πρωία στο δάσος και θα τα κάνουν λαμπόγυαλο!!!! Ήταν που η.....σκ@τολύση τους ήταν προσωρινή!!! Μην πιστεύετε ΤΙΠΟΤΑ!

  • Τι να λέμε τώρα....
    Τι να λέμε τώρα.... Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 23:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Εννοείται ότι αυτό ήταν το βασικό για να μην πούμε το μόνο κριτήριο επιλογής του χώρου. Οι αδύναμες αντιδράσεις, που ο παράγοντας της πολύμηνης παραμονής των σκουπιδιών στους δρόμους, τις κατέστησε στην ουσία ανύπαρκτες! Οι κάτοικοι της περιοχής υποχώρησαν αμέσως. Ο κόσμος είχε αγανακτήσει και λογικό είναι ότι θα δεχόταν την οποιαδήποτε "λύση". Ήταν για να ψαχνόμαστε εκείνες τις ώρες? Νύχτα (στην κυριολεξία) την πέρασαν τη....λύση, κάτω από τη μύτη όλων.. Ο δε εισαγγελέας απλά......πρότεινε την προσφυγή στα δικαστήρια. Κλασσικά.....εικονογραφημένα. Τώρα που ο χώρος δεν εγκρίθηκε τι έχει να μας πει? Τα....κάλαντα μάλλον....
    ΥΓ Για το θέμα του δάσους εννοείται πως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε "δεσμεύσεις".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...