Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τα ιαματικά λουτρά Ηραίας … (με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας)

Για τα ιαματικά λουτρά Ηραίας … (με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας)
 
Η δημοτική αρχή Γορτυνίας υπέπεσε σε ένα σοβαρό πολιτικό ατόπημα. Στην προσπάθειά της να εμφανιστεί στο δημοτικό συμβούλιο ως δήθεν σωτήρας και προστάτης των ιαματικών πηγών απέναντι στην «κακή» Ανώνυμη Εταιρεία που σύστησε η κυβέρνηση για να διαχειριστεί το φυσικό πόρο (για την οποία Ανώνυμη Εταιρεία ο κ. Κούλης απέφυγε να τοποθετηθεί αν συμφωνεί ή όχι με τη δημιουργία της), η δημοτική αρχή επιχείρησε να αποσιωπήσει τη βασική φιλοσοφία που διέπει το Ν.4875/2021 για τη διαχείριση των ιαματικών πηγών. Πρόκειται για ένα νόμο, ο οποίος ουσιαστικά για πρώτη φορά αίρει κάθε εμπόδιο και νομικό περιορισμό επιταχύνοντας την επιχειρηματική εκμετάλλευση του ιαματικού φυσικού πόρου.
Τι προβλέπει ο νόμος;
Άρθρο 13: «Αντικείμενο του παρόντος είναι η ρύθμιση της διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και εν γένει αξιοποίησης των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών της χώρας, μέσω της σύστασης ανώνυμης εταιρείας του Δημοσίου με κύριο έργο τη διασφάλιση και χρήση τεχνογνωσίας για την αναγνώριση, εκμετάλλευση ή παραχώρηση των ιαματικών πόρων και πηγών της χώρας και τη δημιουργία επενδυτικών φακέλων για τη βέλτιστη αξιοποίησή τους».
Ανώνυμη εταιρεία λοιπόν, για την εκμετάλλευση ή παραχώρηση των ιαματικών πόρων και πηγών της χώρας…
Τι αρμοδιότητες έχει η Ανώνυμη Εταιρεία; Μήπως είναι περιορισμένες; Όχι, βέβαια…
Άρθρο 15 «Στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Aνώνυμη Eταιρεία» (Ι.Π.Ε. Α.Ε.) μπορούν να μεταβιβάζονται, περιέρχονται και παραχωρούνται η χρήση, η διοίκηση, η διαχείριση και η εκμετάλλευση των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών, των εγκαταστάσεων που λειτουργικά συνέχονται με τους πόρους και τις πηγές, καθώς και του περιβάλλοντος των ιαματικών πηγών χώρου σε ακτίνα πεντακοσίων (500) μέτρων και κάθε φύσεως δικαιώματα και κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα που αφορούν τους φυσικούς ιαματικούς πόρους και τις πηγές, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού».
Τι άλλο κάνει η Ανώνυμη Εταιρεία;
Θα εξετάζει τις οικονομοτεχνικές μελέτες επενδυτικών σχεδίων των δήμων, όπως του δήμου Γορτυνίας, για να κρίνει τις προοπτικές βιωσιμότητάς τους. Η Ανώνυμη Εταιρεία δηλαδή, θα κρίνει με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αν ο δήμος μπορεί να διαχειρίζεται τις ιαματικές πηγές. Καταλαβαίνετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό…
Ας δούμε συγκεκριμένα τι αναφέρει αυτή η διάταξη για την οποία επαίρεται η δημοτική αρχή:
Άρθρο 17 παρ. 3β: «Αν εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αξιοποίησης (δηλ. αν ο δήμος λάβει απόφαση για τη συνέχιση της δημοτικής λειτουργίας, κάτι που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας), ο οικείος Ο.Τ.Α. α’ βαθμού ή η αναπτυξιακή εταιρεία αυτού υποβάλει στην Ι.Π.Ε. A.E., εντός τεσσάρων (4) ετών από την έκδοση της απόφασης αυτής, οικονομοτεχνική μελέτη επενδυτικού σχεδίου του ιαματικού φυσικού πόρου, στην οποία περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα της επένδυσης, δίνονται στοιχεία για την τουριστική κίνηση της περιοχής και παρατίθενται οι προοπτικές βιωσιμότητας της επένδυσης. Τα έργα αξιοποίησης ολοκληρώνονται μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ετών από την έκδοση της ως άνω αναφερόμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί αξιοποίησης».
Ένας δήμος δηλαδή όπως ο δικός μας, ο οποίος δε διαθέτει επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του ιαματικού και γενικότερα του κοινωνικού τουρισμού, που εξαρτά την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου από τα λιγοστά ίδια έσοδά του, θα έχει δύο επιλογές: είτε να αναλάβει ο ίδιος επιχειρηματική δράση με όρους «κόστους-οφέλους» (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και των επισκεπτών) είτε να προχωρήσει στην εκχώρηση των πηγών στην Ανώνυμη Εταιρεία. Ακριβώς αυτό θα καταγράψει η οικονομοτεχνική μελέτη για τις προοπτικές βιωσιμότητας της επένδυσης σε βάθος χρόνου (δεν είναι τυχαίο ότι στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε ο υπαινιγμός από τη δημοτική αρχή ότι το χαμηλό εισιτήριο επιφέρει οικονομική ζημία για το δήμο).
Συνεπώς, είτε φανερά είτε καλυμμένα, από τη μια με το καρότο της δήθεν αυτοτελούς αξιοποίησης των πηγών από το δήμο και από την άλλη με το μαστίγιο της οικονομικής ασφυξίας που έχουν καταδικάσει οι κυβερνήσεις τους δήμους, οδηγούμαστε μεσοπρόθεσμα με μαθηματική ακρίβεια στην παράδοση του φυσικού ιαματικού πόρου στους ιδιώτες.
Στη δημοτική αρχή και ιδίως στο δημοτικό σύμβουλο κ Μπόρα, μέλος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), ο οποίος βλέπει το «δέντρο» (συνέχιση της λειτουργίας των λουτρών από το δήμο) και όχι το «δάσος» (δηλ. το γενικότερο πλαίσιο που προωθεί την εμπορευματοποίηση, ακόμα και υπό δημοτική διαχείριση), έχουμε να τους δώσουμε μια απάντηση - πρόβλεψη, την οποία καλό είναι να φυλάξουν στο αρχείο τους για να τη θυμούνται: Οι Γορτύνιοι «λούζονται» σήμερα την πολιτική σας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και σε λίγα χρόνια θα λούζονται στα «Λουτρά Α.Ε.», πληρώνοντας μάλιστα πανάκριβο εισιτήριο.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 7/5/22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...