Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξυπνες TV με σύνδεση στο internet

Εξυπνες TV με σύνδεση στο internet
Δεδομένης της δημοτικότητας συσκευών τύπου tablet και smartphone, ήταν θέμα χρόνου η ιδέα των διασυνδεδεμένων συσκευών να εξαπλωθεί και στις τηλεοράσεις μας. Τι είναι όμως ακριβώς μια smartTVκαι τι ακριβώς μας προσφέρει;


Οι smartTVείναι ουσιαστικά μια εξέλιξη στις προσφερόμενες λειτουργίες των τηλεοράσεών μας. Με τον όρο smartεννοούμε μια συσκευή τηλεόρασης, η οποία διαθέτει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο (είτε ενσύρματα είτε ασύρματα). Όπως εξυπακούεται, αυτό σημαίνει ότι είναι εξοπλισμένη με έναν υποτυπώδη επεξεργαστή και μόντεμ και η δυνατότητα αυτή, της δίνει πληθώρα επιπλέον λειτουργιών. Πλέον, μια τηλεόραση μπορεί να διαθέτει εφαρμογές, παιχνίδια, δυνατότητα streamingκαι IPTV( και μέσω αυτής PVRκαι VoD). Τι κάνει, όμως, το κάθε ένα από αυτά;

Εφαρμογές - Παιχνίδια

Όπως κάθε κινητό και tabletδιαθέτουν εφαρμογές που μας διευκολύνουν και μας ψυχαγωγούν, το ίδιο συμβαίνει και με τις τηλεοράσεις. Μπορείτε, δηλαδή, να έχετε ένα φυλλομετρητή (λέγε μεbrowser) και στην τηλεόρασή σας ή ακόμα και το Skype. Οι περισσότερες εφαρμογές διατίθενται δωρεάν, αν και πρέπει νε έχετε υπόψη σας πως (λόγω της παντελώς διαφορετικής φύσης των τηλεοράσεων) δεν μπορείτε να μεταφέρετε εφαρμογές από τη μία στην άλλη ή σε διαφορετική συσκευή. Προς αποφυγή περιπλοκής των μενού, οι εφαρμογές που αφορούν smartλειτουργίες, είναι συνήθως σε ξεχωριστό υπομενού.

Streaming - 
IPTV


Με απλά λόγια, η τηλεόραση λαμβάνει σήμα από το internet για ψηφιακές υπηρεσίες και έτσι έχουμε στη διάθεσή μας πληθώρα νέων δυνατοτήτων.

Μπορούμε να κάνουμε streamingεικόνα και ήχο από και προς άλλες συσκευές, να κάνουμε χρήση λειτουργιών PVR (time-shifting, ετεροχρονισμένη παρακολούθηση του προγράμματος που επιθυμούμε) και  VoD (VideoonDemandπ.χ. επιλογή ταινίας και άμεση λήψη αυτής με παράλληλη θέαση ή παρακολούθηση μετά τη λήψη)

Οι smartTV αποτελούν το μέλλον της τηλεόρασης και πιστεύουμε πως δεν απέχει και πολύ ο καιρός που κάθε σπίτι θα διαθέτει και μια.

Και οι τιμές;; από 350 ευρώ μια 32 ιντσών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...