Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στα παιδιά ... Tο αξίζουν!

Ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στα παιδιά ... Tο αξίζουν!
Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων αρκετό καιρό και μπορώ να πω πως -μέρα με τη μέρα- ένιωθα πως δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.
Μέχρι σήμερα που είδα φως (και δεν ήταν από τον ήλιο).
Οι μαθητές όλων των λυκείων γέμισαν τους δρόμους με τα συνθήματα να αντηχούν στην πόλη, από τη μία άκρη ως την άλλη.
Τραγούδια όπως το «Another brick in the wall» των Pink Floyd έδωσαν το έναυσμα στην πλατεία Πετρινού και γίναμε όλοι μάρτυρες μιας εξαιρετικής, 100% ειρηνικής πορείας.
Όταν είσαι μικρός κι έχεις όνειρα να γίνεις πολίτικος, δεν είναι κακό. Όταν όμως για να το καταφέρεις, σκοτώνεις το παιδί που έχεις μέσα σου κι όλα τα προτερήματα ενός παιδιού (αποφασιστικότητα, τόλμη, καθαρότητα, ψυχή κ.α.), τότε πρέπει να βγουν τα παιδιά στο δρόμο για να στο ξαναθυμίσουν.
Ένα μεγάλο μπράβο στο ήθος των παιδιών και στις οικογένειες τους, διότι το σχολείο δεν είναι πάντα ταυτόσημο με την Παιδεία και όταν αυτά τα βλέπεις μαζί σημαίνει πως έχει γίνει καλή δουλεία από το σπίτι.
Θα σάς περιγράψω ένα γεγονός που μ' έκανε να γράψω αυτό το άρθρο.
Έχοντας συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο της Τρίπολης κάποιο παιδί από το πλήθος, πέταξε μια ντομάτα, στοχεύοντας έναν από τους αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική είσοδο. Με το που έγινε αυτό και πριν καλά - καλά πέσει η ντομάτα στο έδαφος φώναξαν όλοι οι μαθητές κατά αυτής της κίνησης.
Αμέσως μετά ένα από τα παιδιά (δεν γνωρίζω το όνομα του, δυστυχώς) που πρωτοστατούσαν στην πορεία, γύρισε και ζήτησε συγγνώμη από τον αστυνομικό.
Εκείνη τη στιγμή λέξεις όπως ήθος, πολιτισμός, παιδεία, μαγκιά, φώτισαν με μεγάλα γράμματα στο μυαλό μου.
Όταν λοιπόν ακούς στα δημοτικά συμβούλια χαρακτηρισμούς και λεξιλόγιο καφενείου κι έξω στο δρόμο βλέπεις από τα παιδιά αυτή την κίνηση, τότε καταλαβαίνεις τη χαώδη διάφορα.
Η αλήθεια είναι (να μην κρυβόμαστε) ότι όλοι οι μεγάλοι και «σοβαροί» υποτιμούν πάντα τους νέους λέγοντας πως δεν κάνουν τίποτα, πίνουν καφέδες και είναι όλη την ημέρα στο internet.
Νομίζω πως την ώρα που τα παιδιά έκαναν πορεία, όλοι οι μεγάλοι και «σοβαροί» ήταν στο internet και έπιναν καφέ. Τυχαίο;
Σαν κερασάκι στη τούρτα ήρθαν οι δηλώσεις των πρόεδρων των δεκαπενταμελών συμβουλίων των σχολείων (Αστέριος Χαρίτος, Κωνσταντίνος Μποσινάκος, Γαβριέλα Ζαχαροπούλου, Νίκος Καλτεζιώτης και Κώστας Παπαγεωργίου) με λόγο και άποψη που θα τα ζήλευαν όλοι αυτοί που συμμετέχουν στα συμβούλια (δημοτικά και περιφερειακά).
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλα αυτά τα παιδιά που έστω για τις λίγες ώρες της πορείας του «ομόρφυναν» την πόλη με τις πράξεις τους.
Σας ευχαριστούμε!
Μιχάλης Σακελλαράκης

2 σχόλια

  • ΝΙΚΟΣ
    ΝΙΚΟΣ Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 22:13 Σύνδεσμος σχολίου

    RE ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΧΥΜΑ ..ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ...

  • JOHN
    JOHN Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 20:27 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...