Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 - Kalimera Arkadia

Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τον Αστέρα Τρίπολης …

 

Ισόπαλοι αναδείθηκαν Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης (1-1) στα Χανιά σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Πλατανιάς άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ναζλίδη στο 3ο λεπτό ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπαράλες στο 47΄. Να σημειωθεί ότι ο Αστέρας αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 9ο λεπτό, μετά την αποβολή του Λισγάρα με δεύτερη κίτρινη.

Διαβάστε περισσότερα...

Σε όλη την Αμερική ακούστηκε η φωνή του «Καλημέρα Αρκαδία»!

Στην εκπομπή του Δημήτρη Φίλιου (πρώην Προέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής) στο Ελληνικό ραδιόφωνο της Αμερικής cosmosfm μίλησε η ιδιοκτήτρια του «Καλημέρα Αρκαδία» Έλλη Αρτοπούλου, το απόγευμα της Κυριακής, με αφορμή τη συνάντηση που έγινε προ ημερών ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τη Διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, για ζητήματα τα οποία αφορούν το Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλικιωμένη που έπεσε σε γκρεμό στην Αχαΐα και εξέπνευσε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο χάρισε ζωή με το θάνατό της…

 

Yπέκυψε τελικά στα βαρύτατα τραύματά της, στις 04:55, το πρωί του Σαββάτου, η 63χρονη που έπεσε σε χαράδρα στο Λεχούρι Καλαβρύτων. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Απόδραση στη γραφική Αρκαδία προτείνει ο «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης!

Ως επίγειο Παράδεισο και τους κατοίκους της ως τους ευτυχέστερους των ανθρώπων, ήδη από τη μυθολογική εποχή, όταν ο θεός Πάνας έπαιζε αμέριμνος τον αυλό του στα αρκαδικά βουνά, φαντάστηκαν την Αρκαδία ο Πουσέν, ο Γκαίτε, ο Σίλερ. Η ειδυλλιακή ομορφιά του τόπου ενέπνευσε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφώνησαν «Et In Arcadia Ego» (Κι εγώ στην Αρκαδία γεννήθηκα).

Διαβάστε περισσότερα...

Στη Δημητσάνα ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος (εικόνες)

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής Δημητσάνης ιερούργησε σήμερα το πρωί, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενος από Κληρικούς των πέριξ Ιερών Μονών και Ενοριών, και τέλεσε ιερό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει δεκαετίας από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Αρχιμ. Γρηγορίου Τσάκαλη, επί 17ετία διατελέσαντος Ιεροκήρυκος και Πρωτοσυγγέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος, στο οποίο παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Γόρτυνος κ. Μαρ. Διαμαντοπούλου, Πριφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, επί τιμή Δήμαρχοι, Πολιτευτές της Αρκαδίας, οικογενείς και πνευματικά τέκνα του μεταστάντος.

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα το βράδυ η γιορτή πατάτας στο Νεοχώρι

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώνει τη γιορτή της πατάτας, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013, το βράδυ, στο Νεοχώρι. Λαϊκή και δημοτική ορχήστρα υπόσχεται γλέντι και κέφι μέχρι το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα...

Οδυσσέας: «Όχι στην άρση πλειστηριασμών, ναι στη μείωση φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο»

Στον Τύπο της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού παραχώρησε συνέντευξη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μεταξύ άλλων, είπε…

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοικτό το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων

Από την 1η Ιουλίου είναι ανοικτό για υποβολή αιτήσεων το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση», το οποίο υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Θεματικού Αξονα 3, Αξονες Προτεραιότητας 7, 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.

Διαβάστε περισσότερα...

Το kalimera-arkadia.gr στη Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο! (εικόνες- βίντεο)

Για 16η χρονιά διοργανώθηκε η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, στην περιοχή της Πλάκας.

 Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας θέλοντας να προβάλει και να αναδείξει την Τσακώνικη Μελιτζάνα, το ιδιαίτερο αυτό προϊόν που καλλιεργείται στο Λεωνίδιο και έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), αλλά και να τιμήσει τους αγρότες που συνεχίζουν να ασχολούνται με την καλλιέργειά της, διοργανώνει κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, τη «Γιορτή της Τσακώνικης Μελιτζάνας».

Διαβάστε περισσότερα...

Αθλητές της ΑΕΚ Τρίπολης στο Πανελλήνια Πρωτάθλημα τένις!

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των ανδρών, που έχει ήδη ξεκινήσει στην Φιλοθέη, θα συμμετάσχουν τέσσερις αθλητές του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης. Πρόκειται για τους Καραγιάννη Γιώργο, Θεοδωρόπουλο Χρήστο, Παίκουλα Βασίλη και Φραγκακο Ηλία.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...