Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το kalimera-arkadia.gr στη Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο! (εικόνες- βίντεο)

Το kalimera-arkadia.gr στη Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο! (εικόνες-  βίντεο)

Για 16η χρονιά διοργανώθηκε η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, στην περιοχή της Πλάκας.

 Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας θέλοντας να προβάλει και να αναδείξει την Τσακώνικη Μελιτζάνα, το ιδιαίτερο αυτό προϊόν που καλλιεργείται στο Λεωνίδιο και έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), αλλά και να τιμήσει τους αγρότες που συνεχίζουν να ασχολούνται με την καλλιέργειά της, διοργανώνει κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, τη «Γιορτή της Τσακώνικης Μελιτζάνας».

 

Στο βίντεο που ακολουθεί ο φακός του Καλημέρα Αρκαδία απαθανάτισε μεγάλο μέρος της εκδήλωσης που διήρκησε περίπου έξι ώρες!

Θα δείτε αποσπάσματα από την έναρξη της εκδήλωσης, τη βράβευση του Πρόεδρου του Αγροτικού συνεταιρισμού Λεωνιδίου, την παρουσία του κόσμου, τα γευσιτικά γνωρίσματα της Τσακώνικης Μελιτζάνας, είτε ως φαγητό, είτε ως γλυκό.

Μίλησαν για αυτά οι εστιάτορες, και ο Δήμαρχος Νοτιάς Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης με τον περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου και εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Γιώργος Ρουμελιώτης.

Τέλος, θα δείτε την άρτια μουσική ορχήστρα που κράτησε συντροφιά στο κοινό και με πρωταγωνιστές τα μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Λεωνιδίου που ενθουσίασαν με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Ενώ, προς το τέλος της εκδήλωσης τόσο ο Χορευτικός Σύλλογος, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι, έγιναν με το χορό και χάρισαν τη ζωντάνια για αυτό το αγροτικό προϊόν του Λεωνιδίου, ως ένα από τα πολύτιμα αγαθά νοστιμιάς και ανάπτυξης για τον τόπο του Λεωνιδίου.  

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...