Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 - Kalimera Arkadia

Η μάχη της Γράνας (10 Αυγούστου 1821)

Στο τέλος του καλοκαιριού του 1821, ο ελληνικός κλοιός γύρω από την Τριπολιτσά έσφιγγε διαρκώς. Οι Τούρκοι που είχαν κλειστεί εντός των τειχών της πόλης, είχαν περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της έλλειψης εφοδίων. Έτσι, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια σύντομη έξοδο για να συλλέξουν τροφές, λεηλατώντας τα χωριά βορειανατολικά της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Πλατεία Πετρινού (vd)

Η πλατεία Πετρινού αποτελεί πλέον ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Τρίπολης, καθώς θα παρατηρήσει κανείς ότι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας έχει πολύ κόσμο και ειδικά τα απογεύματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο βούρδουλας της Τρίπολης, οι Αρκαδικές «καταθέσεις» στο καζίνο και οι ροκ μουρμούρες!

 

- Καλημέρα "καληνυχτάκηδες" της Αρκαδίας και των ...περιχώρων. Ξυπνήστε όσο είναι νωρίς, οι Γερμανοί ...ξανάρχονται. Τα χειρότερα έρχονται από Σεπτέμβρη!

Διαβάστε περισσότερα...

Τα σκουπίδια στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Τρίπολης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου, μετά από αίτημά τους, με τους εκπροσώπους των Δήμων της Πελοποννήσου :

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους στα σχολεία

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέος ειδικός συνεργάτης για τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας

Με εντολή Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Βασίλειος Κωστόπουλος, έστειλε για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο την απόφαση του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, σύμφωνα με την οποία προσλαμβάνεται ο Πετρής Ηλίας του Παναγιώτη, κατηγορίας ΠΕ Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ως Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβεί τη θητεία της παρούσας δημοτικής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα θέση εργασίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αρκαδία

Στην προκήρυξη πρόσληψης τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του 2ου υποέργου «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες της ΛΘ΄ ΕΠΚΑ, στο πλαίσιο του Έργου «Ύδρευση Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μεγαλόπολης», προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Σύμφωνο Δημάρχων για την εφαρμογή βιώσιμων τοπικών ενεργειακών πολιτικών ο Δήμος Γορτυνίας – 15.000 € για ερευνητικό πρόγραμμα

Την ένταξη του Δήμου Γορτυνίας στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την εφαρμογή βιώσιμων τοπικών ενεργειακών πολιτικών ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γορτυνίας Ιωάννη Γιαννόπουλο για την υπογραφή Συμφώνου - Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γορτυνίας και του ΝΠΙΔ Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επίσης, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 15.000,00 € συν Φ.Π.Α., σε βάρος του ισχύοντος προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Γορτυνίας που θα εγγραφεί με αναμόρφωση, για την διευκόλυνση ερευνητικών εργασιών προκειμένου να καταρτιστεί πρόγραμμα ενεργειακής πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα...

Μια καταπληκτική μέρα με Γιορτή Δίπλας στο χωριό Βάστα (εικόνες)

 

Την Τετάρτη 7/08/2013 στο Ξενώνα του χωριού τα γέλια και η χαρά γέμισαν το χωριό μας.Η λέξη συνεργασία και αλληλεγγύη πήραν σάρκα και οστά και το αποτέλεσμα αποζημίωσε όλους τους συμετέχοντες στην 1η Γιορτή Δίπλας.Μια ημέρα που θα θυμόμαστε όλοι,μια μέρα που άφησε εποχή.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...