Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Σύμφωνο Δημάρχων για την εφαρμογή βιώσιμων τοπικών ενεργειακών πολιτικών ο Δήμος Γορτυνίας – 15.000 € για ερευνητικό πρόγραμμα

Στο Σύμφωνο Δημάρχων για την εφαρμογή βιώσιμων τοπικών ενεργειακών πολιτικών ο Δήμος Γορτυνίας – 15.000 € για ερευνητικό πρόγραμμα

Την ένταξη του Δήμου Γορτυνίας στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την εφαρμογή βιώσιμων τοπικών ενεργειακών πολιτικών ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γορτυνίας Ιωάννη Γιαννόπουλο για την υπογραφή Συμφώνου - Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γορτυνίας και του ΝΠΙΔ Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επίσης, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 15.000,00 € συν Φ.Π.Α., σε βάρος του ισχύοντος προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Γορτυνίας που θα εγγραφεί με αναμόρφωση, για την διευκόλυνση ερευνητικών εργασιών προκειμένου να καταρτιστεί πρόγραμμα ενεργειακής πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «το σύμφωνο είναι μια πρωτοβουλία με στόχο τη μείωση μ κατανάλωσης ενέργειας που βλάπτει το περιβάλλον, κάθε Δήμος προκρίνει δράσεις με ένα σχέδιο. Ανά έτος με αφετηρία την υπογραφή του συμφώνου παρακολουθείται η μείωση σε σχέση με αυτά που καταγράφηκαν αρχικά π.χ. λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αντλιοστασίων. Το Σχέδιο θα έρθει στο Δ.Σ. να συζητηθούν οι τρόποι. Υπάρχει συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λόγους ποιοτικούς. Το Δ.Σ. επίσης θα πρέπει να εγκρίνει δαπάνη για την περίπτωση ένταξης σε ερευνητικό πρόγραμμα για την διευκόλυνση των ερευνητών που εκτιμάται σε δέκα έως δέκα πέντε χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρακτικά…

-Ο κ. Κουντάνης συμφώνησε με την ένταξη και ανέφερε τις ενεργειακές πηγές που

θα πρέπει να αξιοποιηθούν από το Δήμο νερό, βιομάζα κ.λ.)

- Ο κ. Σακελλαρίου επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει για το περιβάλλον, υπάρχουν παράνομες χωματερές.

- Ο κ. Φράγκος εξέφρασε την διαφωνία του και λέγοντας ότι πίσω από το σύμφωνο σημαίνει ότι όλοι οι φυσικοί πόροι θα διαχειρίζονται από ανώνυμες εταιρείες και θα βάζουν το λαό να πληρώνει.

Κατά ψήφισε ο Γ. Φράγκος. Αποχωρήσαντες ή προσωρινά απόντες ήταν οι Αποσκίτης, Αλβενιώτης, Αθανασόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...