Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 - Kalimera Arkadia

Γλέντησε, τραγούδησε και χόρεψε η «τρίτη ηλικία» στο γλέντι του ΚΑΠΗ (vd)!

Ο αποκριάτικος χορός του ΚΑΠΗ έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Τρίπολη.
Αρχικά τραγούδησε η χορωδία του ΚΑΠΗ και μετά η ορχήστρα έπαιξε μουσική για να διασκεδάσει ο κόσμος που είχε πάει στην «Πεινακοθήκη».
Διαβάστε περισσότερα...

Σατυρικά δρώμενα στην αποκριάτικη γιορτή του ΣΑΟΟ (εικόνες)!

Πάνω από 200 άτομα διασκέδασαν με την καρδιά τους έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο Μαϊθανασάκος, στον φετινό αποκριάτικο χορό του ΣΑΟΟ.
Για φέτος το θέμα της αποκριάτικης εκδήλωσης ήταν η παράδοση!
Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Έχω ωραίες παιδικές αναμνήσεις από την Τρίπολη – Στολίδι το Μαλλιαροπούλειο» (vd)!

Ο μεγάλος Έλληνας κωμικός ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου ήρθε τη Δευτέρα στην Τρίπολη και πρωταγωνίστησε σε μία παιδική παράσταση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο!
Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσίασε  το παραμύθι - κωμωδία για όλη την οικογένεια " ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΑ" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Ένα από τα δημοφιλέστερα παραμύθια, παρουσιάστηκε με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον δημοφιλή και αγαπητό ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου.
Διαβάστε περισσότερα...

Σύριζα και δημοτικές εκλογές 2014

1) Στις καλές παραδόσεις της αριστεράς ήταν η σταθερή θέση ότι στις δημοτικές εκλογές δεν έχουν δουλειά τα χρίσματα και η κομματικοποίηση των εκλογών, αλλά χρειάζονταν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις από τις τοπικές κοινωνίες, που έπρεπε να δημιουργούν οι ενεργοί πολίτες με βάση ένα προγραμματικό σχέδιο για άμεσες λύσεις σε ζητήματα των πόλεων και των κατοίκων τους (ανεξάρτητα αν το πίστευαν ή όχι τα κόμματα της αριστεράς).
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφικό και ιστορικό αφιέρωμα από τον Πέτρο Σαραντάκη στα πετρόκτιστα γεφύρια της Αρκαδίας! (vd)

Το βράδυ της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου, στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, έλαβε χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αντικείμενο τις πέτρινες γέφυρες της Αρκαδίας. Ομιλητής ήταν ο συντοπίτης μας κ. Πέτρος Σαραντάκης, γνωστός από τα εξαιρετικά βιβλία του πάνω στην ιστορία και το φυσικό κάλλος της Αρκαδίας, ο οποίος έφερε τους παρευρισκομένους σε επαφή με αυτά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που βρίσκονται διάσπαρτα στον αρκαδικό χώρο.
Διαβάστε περισσότερα...

Γόντικας: «Πόσες εγχειρίσεις έχεις κάνει και είσαι ακόμα Διευθυντής Νοσοκομείου;» - Τατούλης: «Ο κ. Γόντικας είναι ήδη κρεμασμένος στην αγυρτεία του»! (vd)

Χοντρό λεκτικό επεισόδιο έγινε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατου΄λη και τον περιφερειακό συμβουλο του ΚΚΕ Νίκο Γόντικα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τόσο απόρρητα είναι; Ξανά δεν δόθηκαν στοιχεία για τα 6.000.000 € της «Μυθικής Πελοποννήσου»!

Η επερώτηση του Νίκου Γόντικα για το πόσα και που έχουν διατεθεί κονδύλια από τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ) μέσω της «Πελοπόννησος ΑΕ» για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας στην Τρίπολη.
Διαβάστε περισσότερα...

Στον τελικό προκρίθηκαν οι παίδες του Αρκαδικού!

Αρκαδικός δεν είναι μόνο η… βιτρίνα της ανδρικής ομάδας με τη συμμετοχή στην Α2 κατηγορία για πέμπτο στη σειρά χρόνο, αλλά και καθημερινή σκληρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές της Τρίπολης θα παρουσιάσουν προτάσεις για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη

Εφαρμόζεται εδώ και 11 έτη σε πόλεις της Ελλάδας, μα πρώτη φορά στην Τρίπολη.
Υλοποιείται με τη συνεργασία των Δήμων, της Επιτροπής Οργάνωσης της Εκστρατείας και του οργανισμού Ecocity, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Αναφέρεται στην οικολογική μετακίνηση στις πόλεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Εδώ ήταν το ιερό του Απόλλωνα Τυρίτα Κυνουρίας (εικόνες)

Λίγο έξω από τα Πέρα Μέλανα, βρίσκεται ο λόφος του Προφήτη Ηλία με το ομώνυμο εκκλησάκι.
Το εκκλησάκι είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια του κάποτε σημαντικότερου ιερού της Κυνουρίας, του ιερού του Απόλλωνα Τυρίτα.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...