Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 - Kalimera Arkadia

Η Κριμαία θα ζητήσει την ένωσή της με τη Ρωσία (vd)

Χιλιάδες άνθρωποι κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Κριμαίας κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Κριμαίας Συμφερούπολη, καθώς και στη Σεβαστούπολη, έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία.
Διαβάστε περισσότερα...

Το «Λουκάνικο Party» στο Κορακοβούνι Κυνουρίας (vd)

Όπως κάθε χρόνο ο Α.Ε.Ε.Σ Κορακοβουνίου θέλοντας να ευχαριστήσει τους φίλους του σε συνεργασία
με τους κατοίκους του χωριού και το εκάστοτε πρόεδρο διοργανώνει στην πλατεία το λεγόμενο "Λουκάνικο party" με τις ψησταριές και τις σχάρες με τα λουκάνικα να παίρνουν φωτιά, το κρασί να ρέει άφθονο και το κέφι στα ύψη σε μια συνήθεια που έγινε λατρεία και ξεκίνησε όπως και το Καρναβάλι από το κέφι και την διάθεση της νεολαίας του χωριού που σιγά σιγά γίνεται πλέον θεσμός στο Κορακοβούνι.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακάτικη ποδηλατική βόλτα στο Μαντινειακό κάμπο (εικόνες)

Η όμορφη μέρα, όταν συνδυάζεται με το αναπάντεχο, την έκπληξη, φτάνει στον ορίζοντα του ονείρου.
Η ποδηλατάδα του ΣΑΟΟ στο Μαντινειακό κάμπο, την Κυριακή 16/03/2014, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο συντρόφεμα από την παρουσία του αρχιτέκτονα Κώστα Παπαθεοδώρου, ο οποίος μπροστά σε ένα έκπληκτο ακροατήριο (40 ποδηλατοδρόμων – μελών και φίλων του ΣΑΟΟ), παρουσίασε στους τυχερούς παρισταμένους το «έργο των χειρών» του:
Διαβάστε περισσότερα...

48ωρη απεργία στο δημόσιο και συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού από το ΠΑΜΕ

48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία θα γίνει στις 19 και 20 Μάρτη ενάντια στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ – ΝΠΙΔ.
Το ΠΑΜΕ ανακοπινωσε ότι θα προχωρήσει σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Πετρινού.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων – Ποιοι εκλέγονται (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)!

Η Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων έγινε την Κυριακή  16 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης  επί της οδού Πειραιώς 1, στην Αθήνα, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και όχι μόνο.
Το Καλημέρα Αρκαδία δημοσιεύει τα αποτελέσματα των εκλογών και το νέο 25μελές Συμβούλιο της ΠΕΑ!
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τους Γορτύνιους Επαναστάτες!

Ο Δήμος Γορτυνίας σας καλεί στις προγραμματισμένες διήμερες εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης προς τους Γορτύνιους επαναστάτες, οι οποίοι στις 20 Μαρτίου 1821, τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλούμπα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν περί τους 860 υπό την αρχηγία των Δημήτρη και Γιωργάκη Πλαπούτα στου Μπέτσι(Αγιονέρι) και διακήρυξαν την απόφαση τους να αγωνιστούν για την Εθνική Ελευθερία.
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος το αήττητο στην Τρίπολη για τον Αστέρα - Με πέναλτι στο 90' έχασε από τον Εργοτέλη (vd)

Αν και με 10 παίκτες από το 71΄ λόγω αποβολή τους Ρομάνο, ο Εργοτέλης επιβλήθηκε με 3-2 του Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μονακέλο (33΄), Χαντί (66΄) και Διαμαντάκος στο 90΄ με πέναλτι, ενώ για τους Αρκάδες σκόραραν οι Σανκαρέ (47΄) και Χουάνμα (68΄).
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό Τρίπολης - Πατρών (εικόνες)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην Εθνική οδό Πατρών Τρίπολης, στο ύψος του χωριού Τόσκες Αχαΐας, στην κοινότητα Κριθαρακίων, κοντά στο Φαραί.
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τρεις επιβαίνοντες μέσα σε αυτά και να διακομιστούν με ασθενοφόρο στα νοσοκομείο.
Διαβάστε περισσότερα...

Tο μικρό εκκλησάκι στην Αρκαδία με τα 17 πλατάνια στη στέγη του!

Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα στην στέγη ενός μικρού πέτρινου ναϊδρίου. Μια εικόνα που αν στις φωτογραφίες φαίνεται εντυπωσιακή, από κοντά προκαλεί τουλάχιστον δέος.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...