Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σούπερ Λίγκα: Ένα χρόνο αποκλεισμός στο Λισγάρα του Αστέρα!

Σούπερ Λίγκα: Ένα χρόνο αποκλεισμός στο Λισγάρα του Αστέρα!

Βαρύτατη ποινή επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στον Χρήστο Λισγάρα του Αστέρα Τρίπολης. Ο κεντρικός αμυντικός των Αρκάδων τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού ενός έτους, καθώς βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας μετά τον αγώνα της ομάδας του με την Καλλονή.

Στο δείγμα του παίκτη ανιχνεύθηκε η ουσία οξιλοφρίνη και έτσι, μετά την απολογία του, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού για έναν χρόνο. Ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα έφεσης στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι στο ίδιο ματς είχε υποπέσει σε παρόμοιο παράπτωμα και ο Μανούσος της Καλλονής, ωστόσο, ο 26χρονος επιθετικός της ομάδας της Λέσβου αθωώθηκε από το τριμελές δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πήρε η πειθαρχική επιτροπή:

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

*Χ.ΛΙΣΓΑΡΑ (ποδ/στή), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: διότι:«σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Οξιλοφρίνη (oxilofrine).

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10 παρ. 10.5.2 Υ.Α 3956/12 και άρθρο 24 κεφ. Γ΄ παρ. 2 του ΠΚ της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΛΙΣΓΑΡΑ ποινή αποκλεισμού από την συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα για περίοδο ενός (1) έτους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...