Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θέση στην πεντάδα της Α2 κυνηγάει ο Αρκαδικός!

Θέση στην πεντάδα της Α2 κυνηγάει ο Αρκαδικός!
O Αρκαδικός κέρδισε με 99-86 την Αγία Παρασκευή και ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, διεκδικώντας στα τελευταία τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος μία θέση στην πεντάδα της τελικής κατάταξης.
Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, από την αρχή έδειχνε πώς θα πάει ψηλά το σκορ, με τον Αρκαδικό όμως να κατακτά την 11η του φετινή νίκη όταν βελτίωσε την άμυνα του στο τρίτο δεκάλεπτο. Στο διάστημα αυτό, το «εύθραυστο» 54-51 με ένα επιμέρους σκορ 16-4 έγινε 70-55 και κάπου εκεί κρίθηκαν τα πάντα, αφού στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη κράτησαν εύκολα σχετικά την διαφορά και έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με 99-86.
Ο Σέρβος Μάρκο Πόπαντιτς αποτέλεσε την επιτομή του πλευμέηκερ στο αποψινό παιχνίδι, αφού τα έκανε όλα πιο εύκολα, είτε για τον ίδιο σημειώνοντας 16 πόντους με 6/6 βολές, 2/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, είτε για τους συμπαίκτες του, καθώς μοίρασε 10 ασίστς.
Σε μία από τις πιο πλήρεις εμφανίσεις πλευμέηκερ στην κατηγορία, ο Πόπαντιτς κέρδισε ακόμα 4 ριμπάουντ, έκλεψε μία φορά την μπάλα, ενώ όταν χρειάστηκε πρόσφερε και ένα μεγαλοπρεπέστατο κόψιμο κερδίζοντας στο φινάλε δικαιολογημένα το χειροκρότημα των φιλάθλων.
Ο Κοψαύτης λόγω των φάουλ που χρεώθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο έπαιξε μόλις 9 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι ο γνωστός «αρχηγός» του Αρκαδικού. Ο Αστρινός φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστς, 2 κλεψίματα δίνοντας τις… απαντήσεις του, όταν πλησίαζαν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι.
Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Αρκαδικού πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Μαγιντόμπε, που μετά την μία αγωνιστική που τιμωρήθηκε λόγω της αποβολής του στον αγώνα με το Παγκράτι, επέστρεψε δριμύτερος στο παρκέ. Ο Καστρίτης τον άφησε 25 λεπτά στο παρκέ και αυτός τον δικαίωσε παίζοντας με ιδιαίτερο πάθος σε άμυνα και επίθεση, σημειώνοντας 11 πόντους με 3/6 τρίποντα και 1/1 δίποντο, ενώ είχε ακόμα 4 ριμπάουντ και μία ασίστ.
Ο Σάκοτα συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και στο σημερινό παιχνίδι πραγματοποίησε μία ακόμα καλή εμφάνιση. Ο Σάκοτα είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και ήταν κάτι παραπάνω από θετικός και στη νίκη επί της «Αγίας». Κοντά του σε απόδοση και αποτελεσματικότητα ο πέμπτος παίκτης του Αρκαδικού με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Γκόβας, που σημείωσε 10 πόντους χωρίς να αστοχήσει (5/5 βολές, 1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο), ενώ είχε ακόμα 2 ασίστς και ένα κλέψιμο.
Ο Προδρόμου ξεκίνησε ιδιαίτερα ορεξάτος, σημείωσε τους 8 από τους 9 πόντους του Αρκαδικού, αλλά στη συνέχεια χρεώθηκε με φάουλ, βγήκε εκτός ρυθμού με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις 14 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα εκτός από τις 2/2 βολές και τα 5/5 δίποντα, κέρδισε ακόμα 4 ριμπάουντ και πρόσφερε σημαντικά στην ομάδα του.
Ο Καραμαλέγκος αρίστευσε στα οργανωτικά του καθήκοντα, μοίρασε 4 ασίστς, σημείωσε 8 πόντους και όταν χρειάστηκε έκανε και ένα εντυπωσιακό κόψιμο. Πολύ καλή παρουσία είχε στα δέκα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε και ο Πίνης, που σημείωσε 7 πόντους, κέρδισε ένα ριμπάουντ και έδωσε μία ασίστ. Ο Γιαννουλάκος έκανε τα εύκολα-δύσκολα σε αρκετές φάσεις και αυτό ήταν που του κόστισε την ακόμα καλύτερη στατιστική. Ο σέντερ του Αρκαδικού είχε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο.
Το παιχνίδι τελείωσε με καλάθι του «βενιαμίν» Γιώργου Σακελλαράκου, που αγωνίστηκε 48 δευτερόλεπτα και πρόλαβε να σκοράρει, όντας ο 41ος παίκτης του Αρκαδικού που σκοράρει αυτή την πενταετία στην Α2 κατηγορία, αλλά και ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης του Αρκαδικού που το πετυχαίνει σε ηλικία 18 ετών και σίγουρα ένας από τους νεότερους παίκτες που σκοράρουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.
Τέλος, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στο Νίκο Ματζιώρη της Αγίας Παρασκευής που σημείωσε 41 πόντους στο αποψινό παιχνίδι με απίστευτη στατιστική: 20/24 βολές, 6/12 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 14 κερδισμένα φάουλ, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστς, 2 κλεψίματα και έγινε ο παίκτης που έχει σκοράρει τους περισσότερους πόντους εναντίον του Αρκαδικού σε ένα παιχνίδι της Α2 κατηγορίας!
 
Διαιτητές: Μπούσιας, Δημόπουλος, Καραλής
Δεκάλεπτα: 25-25, 52-46, 75-62, 99-86
Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 8, Πίνης 7 (1), Σακελλαράκος 2, Μαγιντόμπε 11 (3), Κοψαύτης 17 (2), Προδρόμου 12, Τζατζάς, Πόπαντιτς 16 (2), Σάκοτα 8, Γκόβας 10 (1), Γιαννουλάκος 8.
Αγία Παρασκευή (Αποσκίτης): Άρχος, Καρβούνης 2, Λαμπρόπουλος, Βασιλόπουλος, Καρτέρης 12 (2), Ζερβός 16 (3), Χατζηδιάκος, Σβάρνας, Αναγνωστόπουλος 4, Ψαρόπουλος 11 (1), Ματζιώρης 41 (3).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...