Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργαζόμενοι στην Αρκαδία και "άδεια ειδικού σκοπού" | Τι ισχύει για το μισθό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Εργαζόμενοι στην Αρκαδία και "άδεια ειδικού σκοπού" | Τι ισχύει για το μισθό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Το Ινστιτούτο Εργασίας παραθέτει όλα τα δεδομένα που ισχύουν για την άδεια ειδικού σκοπού και αφορά εργαζομένους στην Αρκαδία, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ8

Α. ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Οι εργαζόμενοι γονείς, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι, παιδιών εγγεγραμμένων σε βρεφικό ή βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό ή παιδιών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή σε ειδικό σχολείο ή σε σχολική μονάδα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού για το χρονικό διάστημα από 11.03.2020 έως και την 24η.04.2020, αλλά και για όσο διαρκεί η εφαρμογή των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Για κάθε τρεις (3) ημέρες υποχρεωτικά χορηγείται και μία (1) ημέρα κανονικής άδειας. Το σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται για όσο χρειαστεί μέχρι τη λήξη του έκτακτου και προσωρινού μέτρου. Κατά τη διάρκεια της άδειας ειδικού σκοπού καταβάλλεται κανονικά ο μισθός του εργαζομένου καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές. Από τις ημέρες της άδειας ειδικού σκοπού τα 2/3 καλύπτονται από τον εργοδότη και το 1/3 από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Β. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Για τους υπαλλήλους που απασχολούνται σε δημόσιες υπηρεσίες, υπηρεσίες αποκεντρωμένης διοίκησης, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, καθώς επίσης νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εντός Γενικής Κυβέρνησης με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, προβλέπεται περαιτέρω ότι δικαιούνται την ειδική άδεια ακόμη και αν το τέκνο, ηλικίας μέχρι 4 ετών, δεν φοιτά εγγεγραμμένο σε βρεφονηπιακό σταθμό.

1 σχόλιο

  • ερωτημα
    ερωτημα Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 12:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που συνωστίζονται καθημερινά εργαζόμενοι έχουν γίνει σητν Αρκαδία; εκεί δεν κολλάει ο ιός;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...