Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Γονείς ζητούν να σταματήσουν οι καταλήψεις και καλούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε διάλογο

Τρίπολη | Γονείς ζητούν να σταματήσουν οι καταλήψεις και καλούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε διάλογο
Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίων και Λυκείων της Τρίπολης έδωσε στη δημοσιότητα μία ανοιχτή επιστολή με αφορμή τις καταλήψεις σχολείων στην περιοχή μας. 
 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο, όταν η ελληνική κοινωνία με αίσθημα ευθύνης και ομοψυχίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή για τα σύγχρονα δεδομένα πανδημία, παρατηρούνται φαινόμενα, τα οποία μας προκαλούν ανησυχία, όπως οι καταλήψεις και σε σχολεία της πόλης μας. Ως εκπρόσωποι μεγάλης μερίδας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε δημόσια κάποιους από τους προβληματισμούς μας για τα τεκταινόμενα.
Αναρωτιόμαστε με βάση ποιες δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκαν οι καταλήψεις στα σχολεία της πόλης μας. Θεωρούμε ότι στα πλαίσια ενός δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος που προωθεί το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, θα έπρεπε οι μαθητές να έχουν συγκαλέσει Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία τους , ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να έχουν εξαντλήσει το διάλογο με τους Διευθυντές/ντριες και τους καθηγητές τους για την επίλυση των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι αποφάσεις των μειοψηφιών, όπως αποδεικνύεται, δεν μπορούν να επιβάλλονται με αυταρχικό τρόπο , ούτε με την άσκηση ψυχολογικής πίεσης προς τους συμμαθητές τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η «κατάληψη» ως όρος δεν υφίσταται. Η εισβολή σε δημόσιο κτίριο αποτελεί ποινικό αδίκημα και μάλιστα επισύρει την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Μάλιστα στην περίπτωση ανηλίκων, η αστική και ποινική ευθύνη για την φθορά δημόσιας περιουσίας βαρύνει τους γονείς και κηδεμόνες των ανηλίκων. Επίσης προβληματιζόμαστε για την πλημμελή εποπτεία παιδιών ,τα οποία βρίσκονται εκτεθειμένα σε καταστάσεις, οι οποίες εύκολα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Σε μία περίοδο , κατά την οποία δίνουμε όλοι μαζί έναν αγώνα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού Covid-19, ενέργειες συγχρωτισμού των μαθητών χωρίς την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων και μέσων ακυρώνει τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας. Πολύ περισσότερο η αυτόκλητη παρέμβαση του Εισαγγελέα, σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση περί περιορισμού διασποράς του ιού, θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους ανήλικους μαθητές και στις οικογένειές τους.
Δυστυχώς τα κείμενα που παρουσιάζουν οι καταληψίες μαθητές δε συνάδουν στο ύφος γραφής της ηλικίας τους και παραπέμπουν σε κείμενα που προωθούνται από συγκεκριμένους ιδεολογικούς κύκλους. Δε θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι τα παιδιά μας γίνονται πιόνια πολιτικών διεκδικήσεων και αντεγκλήσεων.
Σταθερή θέση μας ως γονείς και κηδεμόνες είναι η διασφάλιση της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου με όρους που δε θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, αλλά και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Έχοντας χαθεί η μισή προηγούμενη σχολική χρονιά και έχοντας βιώσει τα αμφίβολα αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ουσιαστική μόνο εντός των σχολικών τάξεων. Η μάθηση με όρους παιδαγωγικής προσέγγισης και πολύ περισσότερο η κοινωνικοποίηση δεν επιτελούνται ούτε υπηρετούνται μέσω της κάμερας και της μοναχικότητας των νέων ανθρώπων.
Ζητούμε και εμείς την άμεση μείωση των μαθητών ανά τμήμα και το διορισμό περισσότερων εκπαιδευτικών, ώστε να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς στις δύσκολες συνθήκες ,οι οποίες έχουν ενσκήψει στη χώρα μας.
Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της πόλης μας σε διάλογο. Ως γονείς είμαστε στο πλευρό σας να ακούσουμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα των σχολείων σας, να δράσουμε μέσω νομίμων οδών για την επίλυση αυτών και να λειτουργήσουμε δημοκρατικά, όπως ταιριάζει σε ενεργούς πολίτες μιας ευνομούμενης χώρας.
 

Οι εκπρόσωποι

Χαρης Αυδης
Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 3ου γυμνασίου Τρίπολης
 

Αθανάσιος Ζαφειρης

Μέλος ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμονων 4ου γυμνασίου
 

Ελένη Καλοπίση ΔΣ γονέων και κηδεμόνων 4ου λυκείου Τρίπολης

Γεώργιος Κάππος
ΔΣ γονέων και κηδεμόνων 4ου λυκείου Τρίπολης
 

Παναγιώτης Καρδαράς

ΔΣ συλλόγου συλλόγου γονέων και κηδεμονων 2ου γυμνασίου
 

Γιάννα Καρκαζή

Πρόεδρος ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του λυκείου Τεγέας
 

Κριγκα Μακρή Παναγιώτα

Αντιπρόεδρος ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμονων 1ου γυμνασου Τριπολης
 

Μακρη Λενα

Γραμματέας ΔΣ συλλόγου γονεων και κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Τρίπολης
 
Κωστας Μπεντεβης
Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου γυμνασίου Τρίπολης
 
 

Δόμνα Μπιρμπίλη

ΔΣ γονέων και κηδεμόνων 4ου λυκειου Τρίπολης
 

Δημήτρης Νικήτας

ΔΣ γονέων και κηδεμόνων 4ου λυκειου Τρίπολης
 
Νοτοπουλου Ειρήνη
Προεδρος ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνάσιου Τεγέας
 
 

Παζιουρος Κωστας

Πρόεδρος ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Τριπολης
 

Αντωνης Παπαδημητριου

ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου γυμνασιου Τρίπολης
 

Βασιλική Πετροπούλου

ΔΣ γονέων και κηδεμόνων 4ου λυκείου Τρίπολης
 

Βασιλική Συμπρούκου

Ταμίας ΔΣ συλλόγου γονέων και κηδεμονων 4ου γυμνασίου Τρίπολης

2 σχόλια

  • Μαθητης 2ου Λυκοιυ
    Μαθητης 2ου Λυκοιυ Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 17:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠ Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 21:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ;; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;; ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ;
    ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΝΤΡΟΠΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...