Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονται λουκέτα στα εστιατόρια της Αρκαδίας παρά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (vd)!

Έρχονται λουκέτα στα εστιατόρια της Αρκαδίας παρά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (vd)!

Υστέρα από την απόφαση να μειωθεί από τη 1η Αυγούστου το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, οι Εστιάτορες της Αρκαδίας - μετά από συνεδρίαση - αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μειώσουν τις τιμές στην εστίαση, από 5 έως 8% επί των αναγραφομένων τιμών στους τιμοκαταλόγους τους.

Παρά τη μείωση των ιμών, τα έξοδα τους για τις πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί 40 με 50% επάνω. Ενώ η κίνηση στα εστιατόρια, έχει πέσει 60% από πέρυσι.

Οι εστιάτορες της Αρκαδίας τονίζουν ότι δεν έχει τονωθεί η κίνηση, δεν περισσεύουν λεφτά στο κόσμο και ότι σε λίγο καιρό, θα κλείσουν αρκετά μαγαζιά διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, με τις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας.

Ενώ για το σήμα της μείωσης του ΦΠΑ που αναρτάται στην είσοδο των καταστημάτων της εστίασης, ο Πρόεδρος των εστιατόρων της Αρκαδίας Γιάννης Παπαγεωργίου δήλωσε ότι: «Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά προαιρετικό καθώς αναφέρθηκε και στα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να προσκομίσει στον Σύλλογο ο ενδιαφερόμενος. Στην Αρκαδία ως σήμερα το συγκεκριμένο σήμα το έχουν προμηθευτεί το 10% των εστιατόρων ενώ αναμένεται ότι ως τον επόμενο μήνα να το έχει προμηθευτεί το 50% των εστιατορίων της Αρκαδίας».   

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...