Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου ζητά ο Οδυσσέας!

Μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου ζητά ο Οδυσσέας!

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ρωτήθηκε για το θέμα μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου. 

Και απάντησε: «Το θέμα του τελικού κόστους, αυτού δηλαδή που φτάνει στον καταναλωτή, την επιχείρηση και τη βιομηχανία είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη μετά από διαπραγμάτευση έχει γίνει μείωση περίπου κατά 20% στο φυσικό αέριο. Έστω και με καθυστέρηση, η ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώνει τη διαπραγμάτευση με την Gazprom τον Σεπτέμβριο και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσει σε μείωση τουλάχιστον ανάλογη με αυτήν που έχει γίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η μείωση αυτή θα πρέπει να περάσει άμεσα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα με την μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης;

Με αφορμή τη συζήτηση «κουρασμένοι-ξεκούραστοι» βουλευτές, θα επαναλάβω ότι το μείζον ζήτημα είναι να ξεκουραστούν οι πολίτες από την υπερφορολόγηση. Για αυτό ζήτησα από τον υπουργό Οικονομικών να προτείνει και να πείσει την τρόικα και τους εταίρους να πάμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάλογο του ΦΠΑ και για το φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου.

Να επισημάνω ότι όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητούσε να τεθεί πειστικά το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ είχαν πέσει όλοι πάνω μας να μας «φάνε».Οφείλω να υπενθυμίσω και τις αρχικές αντιδράσεις αλλά και το τελικό θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης χαιρόμαστε που τόσο ο Υπουργός Οικονομικών, όσο και ο Αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών άνοιξαν με δηλώσεις τους το διάλογο που πρέπει να γίνει ώστε να προετοιμαστεί η κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για αυτό το κρίσιμο ζήτημα..»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...