Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Άνοιγμα" του τουρισμού στην Αρκαδία | Μαρινάκος: "Τα πάντα μετατοπίζονται για μετά το Πάσχα" (vd)

"Άνοιγμα" του τουρισμού στην Αρκαδία | Μαρινάκος: "Τα πάντα μετατοπίζονται για μετά το Πάσχα" (vd)

Για το άνοιγμα του κλάδου της εστίασης και εν συνεχεία του τουρισμού μίλησε ο Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, κ. Κώστας Μαρινάκος.

«Από πλευράς Κυβέρνησης γίνεται μια εντατικοποιημένη προσπάθεια επανεκκίνησης της αγοράς, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν επαρκεί», ανέφερε αρχικά και σχολίασε και την απόφαση να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε επισκέπτες του εξωτερικού ενώ ακόμη δεν έχει «χτιστεί» ένα τοίχος ανοσίας για τους Έλληνες.

«Φέτος πιστεύουμε ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει κατά πόσο σύντομα θα περάσουμε από μία κατάσταση βαθύ κόκκινου χρώματος σε μία πράσινη εικόνα όπου πλέον θα έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα τουλάχιστον της ανοσίας ως πληθυσμός, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για ασφαλή μετακίνηση επισκεπτών», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο κύριος Μαρινάκος.

Στη συνέχεια,  αναφέρθηκε και στην απόφαση πολλών ξενοδόχων, σε όλη την Πελοπόννησο, να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, παρά το ενδιαφέρον που δείχνει η εγχώρια αγορά, ενώ επεσήμανε το ότι «τα πάντα μετατοπίζονται για μετά το Πάσχα». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου, με αποκορύφωμα τις αρχές Ιουλίου, και για αυτό θεωρείται παρακινδυνευμένο να ανοίξουν πολλές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σε σχέση με τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν και με βάση τις οποίες πρέπει να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις ο κύριος Μαρινάκος είπε τα εξής ... «και εδώ δεν δείχνουμε μια ετοιμότητα, δηλαδή οι μαζικοί εμβολιασμοί προχωρούν με αργούς ρυθμούς […] και άρα μέχρι τις 15 Μαϊου δεν θα μπορέσει να υπάρξει ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας από πλευράς πληθυσμού, συνεπώς είναι παρακινδυνευμένο να έρθουν οι τουρίστες νωρίτερα».

Επεσήμανε και το γεγονός ότι είναι ζωτικής σημασίας να προωθηθεί και ο εμβολιασμός των εργαζομένων του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού «όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα» ενώ επεσήμανε και ζητήματα στα οποία πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις προκειμένου οι εργοδότες να προβούν σε όποιον προγραμματισμό κρίνεται απαραίτητος.

Κλείνοντας, ο κύριος Μαρινάκος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού και του γενικού πληθυσμού αλλά και για το έντονο ενδιαφέρον που φαίνεται να δείχνει ο εισερχόμενος τουρισμός για τα τέλη Αυγούστου αλλά και το Σεπτέμβριο καθώς «είναι πιθανό να παραταθεί η σεζόν, αν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν και είναι ευνοϊκές».

Β.Γ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...