Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννακούρας: "Λάθος της περιφερειακής αρχής Νίκα που έπεσαν τα κελιά στην Ιερά Μονή Καλτεζών"

Γιαννακούρας: "Λάθος της περιφερειακής αρχής Νίκα που έπεσαν τα κελιά στην Ιερά Μονή Καλτεζών"
 
Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και περιφερειακός σύμβουλος, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αναφέρει ... "Υποτυπώδης και φτωχή η εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Πελοποννησιακή Γερουσία
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, βρεθήκαμε εδώ στον ιερό και ιστορικό χώρο της Ι.Μ Καλτεζών για να τιμήσουμε μία ιστορική στιγμή. Εδώ που συναντήθηκαν Πρόκριτοι, Καπεταναίοι και Ιεράρχες από όλη την Πελοπόννησο για να στήσουν την πρώτη Ελληνική Βουλή.
Υπάρχουν διάφορες αντίπαλες απόψεις. Γιατί δεν παρέστη εκεί ο Κολοκοτρώνης λίγες μέρες μετά τη νικηφόρα μάχη του Βαλτετσίου; Δεν έχει σημασία όμως γιατί ήταν μία σημαντική στιγμή, γιατί συστήθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσία που έκανε σημαντικό έργο στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.
Φέτος 200 χρόνια. Περιμέναμε κάτι το ξεχωριστό, κάτι το διαφορετικό. Δυστυχώς πανδημία και πολλοί άλλοι λόγοι συνετέλεσαν και σήμερα, εδώ στην Ι.Μ. Καλτεζών βλέπουμε από τις πιο φτωχές εκδηλώσεις.
Για πρώτη, στα 200 χρόνια, το Μοναστήρι συνέπεσε να μην έχει αδελφότητα, να μην έχει μοναχές, μετά το θάνατο της Ηγουμένης Βερονίκης και την αποπομπή της μοναχής Κατερίνας και επιπλέον βλέπουμε το κατάντημα της Μονής, να έχουν πέσει τα μισά κελιά, κάτι που αποτελεί μεγάλο λάθος της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, γιατί είχαμε αφήσει 170 χιλιάδες ευρώ και έτοιμη μελέτη καθώς και την αδειοδότηση αλλά πέρασαν 2 χρόνια και δεν έγινε κάτι, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτήν την εικόνα.
200 χρόνια και η γιορτή στο Μοναστήρι θλίβει γιατί είναι πολύ υποτυπώδης και φτωχή. Ας ευχηθούμε του χρόνου, ας είναι και τα 201 χρόνια να δούμε κάτι ξεχωριστό και να έχουν γίνει εργασίες (όσες έχουν προλάβει) στα κελιά, γιατί το Μοναστήρι των Καλτεζών αξίζει να μείνει στους αιώνες και να σηματοδοτεί την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε."

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 21:14 Σύνδεσμος σχολίου

    εαν δεν ηταν ο Πετρος θα ημαστε μια τριτοκοσμικη χωρα ! ευτυχως που βρεθηκε αυτος ο φωτισμενος ηγετης και μας εβαλε στην αναπτυξη και στην προοδο μπρρρρ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 11:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΙΣΗΣ ,ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ , ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΥΡΩ . ( 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ )

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΕ , ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ . ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ .......ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ . ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ .

  • ΡΕ  ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ
    ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 13:55 Σύνδεσμος σχολίου

    12.54 παψε παπαγαλακι να μας δουλευεις και κρυβε λογια ! Γιατι αφου ειχαν μελετησει και ξερανε οτι θελει και 170 χιλιαρικα το εργο επρεπε να εχουν νοιαχτει νωριτερα πριν απο χρονια ! οχι να φτασουμε στο σημειο μηδεν και να πεσει το κτιριο ! Ηθελε νωριτερα συντηρηση, αντιστηριξη, στατικη επαρκεια οταν ο μελετουσατε το εργο πριν απο τρια χρονια. Το αφησατε στη τυχη του και επεσε και μετα σας φταιει ο Καλαματιανός.! Αντε απο δω αυλοκολακες του βασιλεως που εχετε και θρασος και μιλατε ασχετοι ...........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 12:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσχετε 10:09 , η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ΤΑΤΟΥΛΗ -ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ καθόλου δεν αμέλησε να ανταποκριθεί στην ανάγκη επισκευών στην Ιερά Μονή Καλτεζών. Ποιός μπορεί να αμφισβιτήσει ότι ο Νίκας βρήκε έτοιμη τη μελέτη και 170.000 ευρώ εξασφαλισμένα για αυτό το έργο ; Και εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων όφειλαν να επισπεύσουν το έργο κι όχι να το φτ΄ασουν σε σημείο να πέσει ολόκληρη πτέρυγα . Γιατί ;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 10:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Eτσι ξαφνικά πέσανε τα κελιά Βαγγέλη ? Δηλαδή αποφασισαν ενα ωραιο πρωινό τα κελιά να πέσουνε?ετσι γαι σπασιμο ! Τα κελιά πριν πέσουν θέλανε συντήρηση Βαγγέλη !!! Ποιός θα έκανε τη συντήρηση όμως ! Ο Νίκας από την Καλ΄ματα ως Δήμαρχος ή οι τότε άρχοντες της Περιφέρειας που φτιάχνανε ακόμη και στέγαστρα για τα μανουάλια αλλού, αλλα τις Καλτεζές τις βλέπανε με το κυάλι ! Καλημέρα Βαγγέλη !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...