Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εορτή της Παναγίας στο πανέμορφο όρος Τσεμπερού (εικόνες)

Η εορτή της Παναγίας στο πανέμορφο όρος Τσεμπερού (εικόνες)

 Με  λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Παναγίας μας στις 22 και 23 Αυγούστου στο πανέμορφο όρος Τσεμπερού στον ομώνυμο Ναό της στο         Χωριό        Πάπαρι      της    Αρκαδίας.

Ζωντανές  και ανεξίτηλες είναι οι εικόνες στα μάτια μας τόσο  του τοπίου όσον και του πλήθους των συμπατριωτών και ευλαβών προσκυνητών που       προσήλθαν   στην Εορτή.

Στην Ακολουθία  του Εσπερινού προεξήρχε  ο Σέβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πλαισιούμενος εκ ευλαβών  Ιερέων καλεσμένων προς τούτο. 

Ο κ. Νικόλαος Μπόγρης, ΄Αξιος καθ΄όλα Ιεροψάλτης της Τριπόλεως με καταγωγή από το Πάπαρι, μαζί με τους  λοιπούς Ιεροψάλτες, έψαλαν τέλεια τους ύμνους προς την Παναγία μας.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κατανυκτική ακολουθία του Εσπερινού, καθώς και της κυριωνύμου ημέρας, προσφέροντας μεγάλο αριθμό αρτοκλασιών οι οποίες διαβάστηκαν παραμονή και ανήμερα.

Συγκινητική ήταν η ακολουθία των εγκωμίων και η περιφορά του Ιερού Επιταφίου    της    Παναγίας   μας εκ του Ναού της Παναγίας της Τσεμπερούς μέχρι και τον νεοανεγερθέντα   Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και του παλαιού προσκυνήματος των Αγίων Θεοδώρων εντός της Μάνδρας της Παναγίας   Τσεμπερούς. 

Ο Σέβ. Μητροπολίτης μας ομίλησε σχετικά με την   εορτή και το Βίο της Παναγίας μας, καθώς και έκανε αναφορά για τα  παλιά χρόνια και τα βιώματά του κατά την ημέρα του πανηγυριού       της    Τσεμπερούς.

Κλείνοντας ευχαρίστησε και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους υγεία προσωπική και οικογενειακή και η Παναγία μας να είναι βοήθεια.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν γλυκίσματα, ποτά και αναψυκτικά σε όλους προσφορά Αθηναίων και   συγχωριανών συμπατριωτών          μας.

Ανήμερα τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ τελέσθηκε και Ι. Μνημόσυνο υπέρ πάντων των κεκοιμημένων Παπαραίων όπου γης.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας διεξήχθη  λαχειοφόρο αγορά με πάρα πολλά δώρα και αναβίωσε το έθιμο της Κουλούρας προσφορά συγχωριανών μας. Ακολούθησε πλούσια εόρτια τράπεζα με παραδοσιακά εδέσματα και ντόπιο κρασί για τους προσκυνητές συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέργησαν δια την πανήγυρη ταύτη, σε αυτούς που φρόντισαν για την καθαριότητα, αυτούς που πρόσφεραν τον στολισμό του Επιταφίου και του Ναού, τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς όπως και τις αρτοκλασίες, τα γλυκίσματα, τους Ιεροψάλτες και τους Ιερείς μας, πρωτίστως τον Σέβ. Μητροπολίτην μας για την     ευλογία          του    και    την παρουσία      του.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...