Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις για το Χιονοδρομικό. Κίνδυνος να μην προλάβει να λειτουργήσει φέτος»

«Τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις για το Χιονοδρομικό. Κίνδυνος να μην προλάβει να λειτουργήσει φέτος»

Σε συνάντηση που διοργανώθηκε χθες στο Λεβίδι, με την συμμετοχή πολλών φορέων, για το θέμα της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου παρεβρέθηκε ο επικεφαλής της παρατάξης Συνεργασία για την Τρίπολη - Πρωτεύουσα πόλη κ.Τζιούμης και ο δημ. σύμβουλος κ.Κούρος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τζιούμης έθεσε τις απόψεις της παράταξης για το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας πως ήδη έχομε καθυστερήσει πάρα πολύ ,με ευθύνη της δημοτικής αρχής, την συζήτηση για το μέλλον του χιονοδρομικού κέντρου της Οστρακίνας ,με μεγάλο κίνδυνο,δυστυχώς,να μην προλάβει να λειτουργήσει το κέντρο στην φετινή σεζόν.Φοβάμαι ότι για άλλο ένα σοβαρό θέμα της πόλης μας θα τρέχουμε  πίσω από τις εξελίξεις. Αυτή η συζήτηση έπρεπε να έχει γίνει ήδη από τον Μάρτιο.

Πιστεύουμε ότι η λειτουργία του χιονοδρομικού είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Μαινάλου καθώς και ολόκληρου του δήμου Τρίπολης. Πρέπει, βέβαια ,να συνδυασθεί και με άλλες δράσεις στην περιοχή που θα οδηγήσουν σε μία ανθρωποκεντρική ανάπτυξη του βουνού,χωρίς να επηρεασθούν οι παραδοσιακές δραστηριότητες της περιοχής,κτηνοτροφία,μελισσοκομία,κυνήγι κ.λ.π.

Το χιονοδρομικό κέντρο πρέπει να περιέλθει στην αρμοδιότητα του δήμου Τρίπολης για να μπορέσει να λειτουργήσει και κυρίως να αναπτυχθεί.Είδαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι δεν μπορεί ο ορειβατικός σύλλογος να το λειτουργήσει σωστά .Συμφωνούμε ,επομένως,ο δήμος Τρίπολης να αναλάβει την λειτουργία του χιονοδρομικού.

Ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να έρθει το θέμα  στο δημοτικό.συμβούλιο με συγκεκριμένη εισήγηση με το πλάνο της δημοτικής αρχής για την λειτουργία και την ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου.Πως σκέπτεται δηλαδή ο δήμος να αξιοποιήσει το χιονοδρομικό.

Να ορίσει ο δήμος εξειδικευμένο δικηγόρο ,ο οποίος ,θα ελέγξει πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κέντρου, τις πιθανές δικαστικές εμπλοκές και αξιώσεις που έχει, την δυνατότητα να παραχωρηθεί στο δήμο και να συντάξει πλήρη γνωμοδότηση την οποία θα έχομε όλοι στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο όπου θα γίνει συζήτηση του θέματος.

Ζητάμε επίσης να γίνει αυτοψία-μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου,για τις ζημιές που έγιναν πρόσφατα στο σαλέ του κέντρου από τις φωτιές και τις δολιοφθορές (κλοπή καλωδίων,βανδαλισμοί στις τουαλέτες κ.λ.π.),καθώς και σχετική εκτίμηση του κόστους αποκατάστασής τους. Αυτή την έκθεση πρέπει να την έχομε όλοι στο δημ.συμβούλιο κατά την σχετική συζήτηση.

Τέλος πιστεύουμε ότι επειδή και ο ορειβατικός σύλλογος επιθυμεί την εύρυθμη λειτουργία του χιονοδρομικού, την οποία και δεν μπορεί να εξασφαλίσει από μόνος του,δεν θα προβάλλει αξιώσεις από τον δήμο.

Τις συγκεκριμένες θέσεις της παράταξης ,θέσαμε και σε προηγούμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο δήμο και έγιναν αποδεκτές από τον κ.Δήμαρχο και  τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Αναμένομε από την διοίκηση του δήμου τις πιο πάνω ενέργειες, ώστε στο δημ.συμβούλιο να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις.

(Το κείμενο είναι από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για την Τρίπολη – Πρωτεύουσα Πόλη»). 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...